Low Level Formattan Önce?
-
Arkadaşlar bir laptopa low level format atacağım. Bildiğiniz gibi güç kesintisi v.s. en ufak hatada hdd uçuyor. Biosta Hdd configure AHCI ve IDE diye 2 seçenek var ayarların hangisinde olması iyi olur. Ya da şöyle sorayım bunlardan birinde olması low level format için zararlı mı?
-
hayır değil ikisinin format alakası yok laptopun zaten bataryası vardır elektrk vs giderse bile sana min 1 saat zaman verir o ara da zaten elektrk gelir
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------hayır değil ikisinin format alakası yok laptopun zaten bataryası vardır elektrk vs giderse bile sana min 1 saat zaman verir o ara da zaten elektrk gelir
-----------------------------İyide hocam her batarya 1 saat gitmiyor ki.. benim batarya 5 dakika bile tutmuyor mesela.. low level format'ı eskiden çok kullanırdık.Hdd gerçekten sıfır gibi oluyor.AHCI ve IDE ayarlarıyla bir alakası varmı bilmiiyorum da ben ellemezdim onları hocam.Aslında tam hatırlamıyorum yanlış yönlendirmeyim.. Tehlikeli falan derlerdi de ben bir sorun yaşamadım.. quantom hdd vardı 14 gb.. 3'e bölüyordum o zamanlar hey gidi hey :D
-
Arkadaşlar ide'de de ahci'de de denedim fakat hdd'yi hiçbir portta bulamadı LLF programları. Bu neden olabilir?
Live windows ile falan girdiğimde çalışıyor hdd, kullanabiliyorum yani.
-
en saglıklısı usb kutuya bagla onda daha iyi çalışır ayrica diskinde sorun yoksa bence ugraşma hızlı degilde normal format at aynısı gibi oluyor low format diskte sorun oldu mu o bölümü kazımak içindir low formatin amaci diskteki bozuk kırık sektörü zimpara gibi yapıp almasıdır
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------en saglıklısı usb kutuya bagla onda daha iyi çalışır ayrica diskinde sorun yoksa bence ugraşma hızlı degilde normal format at aynısı gibi oluyor low format diskte sorun oldu mu o bölümü kazımak içindir low formatin amaci diskteki bozuk kırık sektörü zimpara gibi yapıp almasıdır
-----------------------------aksini iddia eden olmadı :)
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------en saglıklısı usb kutuya bagla onda daha iyi çalışır ayrica diskinde sorun yoksa bence ugraşma hızlı degilde normal format at aynısı gibi oluyor low format diskte sorun oldu mu o bölümü kazımak içindir low formatin amaci diskteki bozuk kırık sektörü zimpara gibi yapıp almasıdır
-----------------------------
low level format bad sektor duzeltmesi yapmaz yada onarma yapmaz tek amaci her cluster uzerine belirlenen algoritmada veri yazmak aslinda oyle cok fazla yuklenmel biraz abarti oluyor 3 pass ideal bence peter gutman 35 pass geciyor eger ana disk degilse o o safe erase programini kullan yada tbt arsivinde vardi bi program. unutmadan usb 2.0 ise normal pc den daha uzun surer bilgin olsun normal pc yok sadece laptop var dersen bagla laptopa 3.5 sa tabi hdd hiren boot cd tak icinde bu is icin cok uygulama var kafana gore olani kullan. -
Low level formatı nerden duydun hocam?
Gereksizdir, günümüzdeki bircok diskte performans kaybına yol acar...
Üstelik elektrik giderse hdd ucması flnda yok öle bişey...
Windows cdsini tak bölümleme ekranında tüm diskleri sil o kadar başka bişey yapmana gerek yok...
başında low level diyince enteresan düşüncelere kapılıyorsunuz...
Windows 7 de ahci modunu kullan bu arada...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Low level formatı nerden duydun hocam?
Windows cdsini tak bölümleme ekranında tüm diskleri sil o kadar başka bişey yapmana gerek yok...
-----------------------------
rene ahci modu nedir acarmisin biraz ? ve kurulu pc de aktif ediliyormu ? -
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Low level formatı nerden duydun hocam?
-----------------------------aynen üstat ben de bu şekilde yapıyorum.