Lpt1 Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    bir sure once calısan lpt1 portum laptopta artık calısmamakta lpt port ne yapıcaksın die sorarsanız nokta vuruslu yaıcım var onda kullanıorum bunun cözümü nedir windowsu formatladım xp kurdum home kurdum 98 kurdum banamısın demedi sony laptop ve calısmıo bu port bi cozumu olan arkadaslardan yardım bios resetlendi yinede olmuo

delimiyim ben?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

olası bir donanım sorunu mu acep?

bence ilk olarak üretici firmanın eb sitesinde yada forumlarında bir arama yap.

aynı sorunla karşılaşan başka kullanıcılar varmı?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    evet googleda aynı ara hata kodu felan varsa. bide olayı biraz daha aç ne gibi bir hata verirsin tanıtırken mi sorun oluyo yoksa donanımı hiç mi görmüyo. bi de yazıcını başka bi bilgisayarda da dene. ona göre bi analiz yapak

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

abi bnm aklıma bişiler gelyo ama..... şimdi  lpt portunu usb giriş yerine  uygun haline getirebilirsin...baglantıları test ederek sonuca ulasabilirsin.....yani bir taraf lpt bir   taraf  usb ...  basit azlında..hatta   imc  ye getir  5 dkka  veya 1 hafta içinde hallederler:D

slmımı da söle:D(ciddiyim)

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

LPT portun yanmış artık çalışmaz. USB LPT çevirici alacaksın, cdden emu programı yükleyeceksin, çalışmana devam edeceksin.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hemen hüküm verilemez.  Öncelikle bir başka Lpt kablosu bul dene hocam. Sorun yine çözülmezse, eğer imkanın varsa başka bir yazıcı ile dene. Muhtamelen Lpt yazılımsal sorundur, durduk yere donanımsal sıkıntı olamaz. Keşke format atmadan önce aygıt yöneticisinden sürücüye geri dön deseydin...

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

donanımı tantmada sorun yok ancak yazıcıya yazı gonder dediğim zaman gonderilemedi dio hata kodu vermio belirli bi kod yok yani dier yazıcılarlada denedim ama olmadı donanım yandı heralde usb lpt donusturucu alınacak anlasılan baska cozumu olan varsa yardımların bekliorum

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Ltp Biosdan kapatılmış olabilir kontrol et...

2. Windows sürücülerinde printer ile ilgili problem cıkmış olabilir, özellikle eski lpt printerlarda windows hangi driverı verirsen ver uygunum diip ok dio ama printer çalışmıo.. Belki tekrar format atman gerekebilir...

3. Printerda donanımsal bir problem vardır, başka bi dotmatrix printer bul ve test et..

4. laptopun lpt girişi bozulmuştur, ankarada bimel bilgisayara git oradan bi tane usb2lpt dönüştürücü al...

hoca anında bozulmuş demişsin a.k, bizim buralarda bi laf var altınamı yattında bilion die...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darknight
    darknight's avatar
    Erkek

AYGIT YÖNETİCİSİNE Bİ BAK,ORDA GÖZÜKÜYOMU?  BIOS TAN LPT KAPALI OLABİLİR

BIOS TA LPT STANDART LARI FARKLI OLABİLİR,LPT SİNDEN ÇIKTI ALABİLDİĞİN Bİ PC NİN BIOS UNDAN LPT AYARLARINA BAKABİLİRSİN.

Toplam Hit: 3030 Toplam Mesaj: 9