Lrny App Ürün Tanıtımı
-
Eğitim ve danışmanlık işi yapanlar için "Lrny App" isimli bir ürün geliştiriyorum. Kişiler veya kurumlar Lrny ile eğitimlerini/dijital hizmetlerini oluşturup satabilecekler.
Piyasada teachable, podia, thinkific gibi ürünler var. Bizim ürünümüz de bu ürünlere rakip olacak.Uzun süredir eğitim sektöründe olduğumdan eğitim satışı yapmak için 7-8 farklı ürün denemişimdir. Tam olarak içime sinen bir ürün olmadı. Bu sebeple; yazılım eğitimlerim için kendi yazdığım sistemi kullanıyordum. Sonrasında kendi kullandığım ürünü daha fazla geliştirip bir SaaS ürün haline getirmeye karar verdim.
Lrny App hangi ürünler için kullanılabilir?
- Eğitimler
- 1:1 danışmanlıklar (videolu görüşme)
- Dijital ürün satışı (pdf, ebook)
- Dijital hizmetler ve müşteri takibi/iletişimi
Kimler Lrny App'i kullanabilir?
- Bireysel eğitmenler (yazılım, matematik, dil vb eğitimleri veren kişiler)
- Eğitim kurumları (Dil eğitimi veren kurumlar, sürücü kursları vb yerler.)
- Şirketler (Şirket içi eğitimler için, dökümantasyon, onboarding vb.)
- Danışmanlık veren kişiler (dil, yazılım, yoga, spor, beslenme vb. 1:1 online görüşme )
- Dijital ürün satanlar (ebook, pdf vb.)
Lrny'nin öncelikli odaklandığı alan eğitim sektörü ancak iş akışında CRM ve müşteri takibi olan sektörler de Lrny yi kullanabilir. Mesela amerikada şirket kurma danışmanlığı veren birisi Lrny'yi kullanabilir.
- CRM de müşterilerini kaydeder
- Ödeme alır
- Ticket sistemi ile müşterinin sorularını cevaplar
- 1:1 videolu görüşme yapar
- Vergi hatırlatması için toplu email gönderir (Email marketing)
Bu özellikler henüz eklenmedi. Zaman içinde eklenecek.
Hangi modüller/özellikler olacak?
Kurs oluşturma aracı, CRM, ödeme entegrasyonları, email marketing, pazarlama araçları(affiliate marketing vb.), ürünlerin/hizmetlerin satış ve tanıtım sayfaları, 1:1 videolu görüşme, öğrenci takibi, ticket sistemi(soru/cevap) ...
Kullanım kolaylığını ve basitlği bozmadan ihtiyaç duyulan özellikleri ekleyeceğiz.
Lrny hangi pazarı hedefliyor?
Global pazarı hedefliyoruz. Bu sebeple ürün İngilizce. Türkiye pazarına özel olan entegrasyonlar da yapacağız.
Ürün şu an hangi aşamada?
Altyapısal kısımlar, CRM, kurs oluşturma aracı vb. özellikleri tamamladım. Şu anda öğrenci panelini yapıyorum. Sonrasında ödeme kısımlarına geçeceğim. Ürün biraz daha olgunlaştığında ilk olarak kendi eğitimlerimi Lrny ye taşıyacağım.
Bu tarz bir saas üründe bir modülün tamamen bitmesi diye bir şey yok. Mesela CRM modülü en temel haliyle hazır. Arama özelliği, etiket sistemi, kullanıcı profili vb. özellikler var. Ama buraya belki 10 özellik daha gelecek.
Önümüzdeki ay roadmap/changelog falan eklerim muhtemelen. Ürünün en temel özellikleri ile kullanılabilir hale gelmesi için 2-3 ay daha zamana ihtiyaç var.
Ürünü test edebilir miyim?
Ürün lrny.app adresinde yayında. Admin hesabı oluşturulup, eklenen özellikler test edilebilir. Arayüz incelenebilir. Sık sık güncelleme atıyorum.
Kurucu üyelik
Erken aşamada satın almak isteyen kişiler için kurucu üyelik isimli bir plan oluşturdum.
- Bir yıllık 59 dolar, 2 yıllık 118 dolar, 3 yıllık 177 dolar. Bu 3 seçenekten bir tanesi seçilerek satın alma işlemi yapılabilir.
- Satın alınan üyelik istenildiği zaman başlatılabilir. Örneğin bugün alınan 1 yıllık üyelik, 2028 Haziran - 2029 Haziran tarihleri arasında kullanılabilir.
- Üyelik süresi bittiğinde kurucu üyeler indirimli olarak üyeliklerini yenileyebilirler.
- Üyelik yenileme ücreti muhtemelen yıllık 150 dolar civarında olur. O dönemki şartlara, toplam kullanıcı sayısına göre değişebilir.
- Her durumda her koşulda kurucu üyelere en düşük fiyattan kullanım imkanı verilecek.
- Kurucu üyelik sonradan başkasına satılamaz veya devredilemez.
- Kurucu üyelik iptal edildikten sonra tekrar devam ettirilemez. İptal sonrasında kullanıcı sistemi yeniden kullanmak isterse normal üyelik paketleri ile devam edebilir.
Kurucu üyelikte hangi özellikler bulunacak?
Academy planında bulunan tüm özellikler bulunacak.
Video depolama ve video hosting dahil olmayacak. Videolar 3.parti bir yere yüklenip(Vimeo vb.) o şekilde kurs içinde kullanılabilir. Bizim video hosting özellğimiz aktif olduğunda isteyen kişiler ayrıca satın alabilirler.
İleride eklenecek özelliklerin bazılarını ayrıca ücretlendireceğiz, bazılarını ise limitli olarak kurucu üyeliğe ekleyeceğiz.
Mesela email marketing(toplu e-posta gönderme) özelliği eklendiğinde bunu ayrıca ücretlendireceğiz.
Başka bir örnek; 1:1 online görüşme özelliği için muhtemelen 3.parti bir altyapı kullanacağız. Maliyet hesabına göre 1 kurucu üye hesabına 1 yıl içinde 20 veya 30 tane görüşme yapma hakkı vereceğiz.
Dosya depolama özelliğini de bu şekilde yapıyoruz. Kurucu üyelikte 50GB dosya depolama alanı var. Yıllık maliyeti 9 dolar.Özetle kurucu üyelik satışını kullanıcı kitlesi oluşturmak için yapıyoruz. Amaç geri bildirim almak ve bu geri bildirimlerle ürünü geliştirmek.
Satın alma linkleri
1 yıl, 2 yıl ve 3 yıl için satın alma linkleri
https://www.creem.io/payment/prod_2ct6v3Qu4c5Quf5pbjBPmH
https://www.creem.io/payment/prod_4eG59iAMWr4JxQSyiBz060
https://www.creem.io/payment/prod_1F4UaVhjMYz5fhUg8LeHXu
Satın alma işlemindeki email adresi ile lrny.app hesabının email adresinin aynı olması gerekiyor. Satın aldıktan sonra admin panelinden(Founder's Deal sayfasından) kurucu üyeliğin tanımlanması gerekiyor. Ama acelesi yok bu işlemin.
Tekrar söyleyeyim. Ürün henüz erken aşamada. Satın alacak kişiler bunu bilerek satın alsınlar. Tam anlamıyla ürünü kullanabilmek için bir süre bekleyecekler.
İlk olarak tahribatta konusunu açayım dedim. Ürün biraz daha olgunlaşınca her yerde paylaşacağım. Tabi fiyat artabilir.