Lütfen Yardım Edin Ustalarpc Hakkında
-
Arkadaşlar Ben Birkaç Hafta Sonra Bilgisayarcıda İşe Başlayacağım..Ama Öğrenmek İstediğim Bilmediğim Bir sürü Şey var.aklıma gelenleri derleyip toparladım.Modlardan ricam lütfen konuyu silmesinler.Konuya Sürekli yeni sorular ekleyeceğim böylece hem kendim bilgilenmiş olacağım hemde sitemiz için iyi bir kaynak olacak.Bu vesileyle benim durumumda olan hevesli arkadaşlarda faydalanacak.Ayrıca Sorusu olan arkadaşlar lütfen çekinmeden sorusunu sorsunlar.elimden geldiğince soruları ve cevapları bu mesaj altında toplayacağım.Saygılar.
1.Sata ve İde Arasındaki Fark?Anakartımızın sadece birini desteklemesi durumu var mı?Yoksa her anakart ikisinide destekler mi?
2.Piyasada Bulunan Tüm İşlemci,Anakart,Ekran Kartı vs..'lerin Marka,Modellerin Hepsini Bir arada bulabileceğim bir doküman var mıdır?
3.İntel'in Core 2 Duo,Dual Core,Core 2 quad Yada Bunların Amd muadili Çift Çekirdiklerin Hepsinin Slotu(Soket'i)Aynı mı?Ve Kaç?
4.Bildiğim Kadarıyla Ekran kartındaki agp,pci,pci e,pci express İşlemcilerdeki Slot Sayısı 754/939 gibi,Ve Ramlerdeki DDR,SD,DDR2 Gibi Hedeler Anakart için Uyumsuzluk Teşkil Ediyor.Bu Yazdıklarımın Hepsi İçin Durum Öyle mi?Ve Bunlardan Başka Ekleyecek Birşeyler Var mı?
5.Monitör Alırken Hangi Kriterlere Bakılmalı?Çözünürlük mü?
6.Monitör'de Ölü Piksel Olduğu Nasıl Anlaşılır
7.Laptoplarda Upgrade Olayı Sadece Ramlerde mi Oluyor.Upgrade derken parça değiştirmeyi kastediyorum.
8.İşletim Sistemi Ve Ofis Programlarınnın Home,Business,Öğrenci,Pro,Basic Vs..Gibi Versiyonları Oluyor.Ne farkları var?
9.İşlemcinin Ve Ram'in Görevleri Nedir?
10.Ekran Kartlarıyla İlgili Crossfire Diye Bir Terim Duydum Nedir? -
-
1.Sata ve İde Arasındaki Fark?Anakartımızın sadece birini desteklemesi durumu var mı?Yoksa her anakart ikisinide destekler mi? Sata ile İde arasındaki fark hızlardır. baktıysan kabloları da farklıdır. Sata anakartlar destekler çünkü ide ile cdrom fln da bağladığımız için bilgisayar tanır. Her anakart satayı desteklemez ama satayı destekleyen her anakart ide yi destekler
2.Piyasada Bulunan Tüm İşlemci,Anakart,Ekran Kartı vs..'lerin Marka,Modellerin Hepsini Bir arada bulabileceğim bir doküman var mıdır? Döküman var mı bilemem ama internetten bilgisayar satıcılarının sitelerinden ve pc-net chip hardware gibi dergilere üye olup yakından takip edebilirsin
3.İntel'in Core 2 Duo,Dual Core,Core 2 quad Yada Bunların Amd muadili Çift Çekirdiklerin Hepsinin Slotu(Soket'i)Aynı mı?Ve Kaç? aynı sanırım amd ile ilgili pek bir bilgim yok ama intel işlemcilerinki aynı ve 775 pin. Ancak her anakart desteklemez hepsini!
4.Bildiğim Kadarıyla Ekran kartındaki agp,pci,pci e,pci express İşlemcilerdeki Slot Sayısı 754/939 gibi,Ve Ramlerdeki DDR,SD,DDR2 Gibi Hedeler Anakart için Uyumsuzluk Teşkil Ediyor.Bu Yazdıklarımın Hepsi İçin Durum Öyle mi?Ve Bunlardan Başka Ekleyecek Birşeyler Var mı? Bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim yanlış yönlendirmeyeyim
5.Monitör Alırken Hangi Kriterlere Bakılmalı?Çözünürlük mü? Çözünürlük hız kalite önemli bir de artık göre göre alışıyorsun hangi monitor iyi hangisi değil yukarıda verdiğim dergilerin karşılaştırmaları fln oluyo onları incelersen tam ayrıntılı olarak nelerin gerekli olduğunu anlarsın.
6.Monitör'de Ölü Piksel Olduğu Nasıl Anlaşılır Ekrana siyah bir arka plan koyduğun zaman ekranda beyaz noktalar oluşuyo en azından ben öle anlıyorum ölü pixelleri (Not: Dell marka monitör yada notebooklarda malın değişimi için gereken ölü pixel sayısı 7 dir. 6 Tane olsa değişmezler. Madem bilgisayarcıda çalışmaya başladın bilgin olsun
7.Laptoplarda Upgrade Olayı Sadece Ramlerde mi Oluyor.Upgrade derken parça değiştirmeyi kastediyorum. Laptoplarda parça değişimi her parçada olur ancak fiyatları aşırı pahalıya kaçar ki upgrade harcadığın parayla yenisini alırsın:D onun haricinde yükseltilebilecekler ram hdd rom bataryadır eğer destekliyorsa işlemci de değişebilir.
8.İşletim Sistemi Ve Ofis Programlarınnın Home,Business,Öğrenci,Pro,Basic Vs..Gibi Versiyonları Oluyor.Ne farkları var? Bunların arasındaki farklar genelde işlerine yarıyacak olan komutları ya da ek özellikleri barındırmasıdır. Örneğin bankacı için 166 mhz 32 mb ram fln yetiyorsa bir grafiker için 3ghz 1024 mb ram gerekir. O da bunun gibidir.
9.İşlemcinin Ve Ram'in Görevleri Nedir? İşlemci verilen kodların yerine getirilmesini sağlar. Ram ise geçici bellektir. Programları hızlı bir şekilde burada açar. Ayrıca bazı bilgileri de bunyesinde bulundurur. Örneğin kopyala dediğimizde yazı rama geçici olarak kaydedilir.
10.Ekran Kartlarıyla İlgili Crossfire Diye Bir Terim Duydum Nedir? Bildiğim kadarıyla crossfire iki tane ekran kartının birbirine bağlanmasını temel alıyor. 1. kart fiziksel işlemleri yerine getirirken 2. ekran kartı diğer işlemleri yerine getiriyor.