LYS Ortaöğretim Puanı Hakkında.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Beyler merhaba, şimdi benim ts2 240 çıkıyor lys sonucumda. mesela puanlar eklenmiş ygs3 te 254 çıkıyor.

yukarıdada otaöğretim başarı puanı kısmı var 291 çıkıyor. ben tercihlerimi bu 291 puanı kısmına göre değil ts1-ts2 puanına göre yapıcam dimi? aklıma takıldıda.

bir arkadaşımın ts2 165 ancak ortaöğretim başarı puanı 281 bir yere yerleşemiyor sanırım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

Derdini pek anlamadım ama o yukarıdaki OBP ile 2 yıllık geçiş yapılıyor. 

TS-2'den tercih yapacaksan sağ taraftaki bölümde yer alan puanlar ile tercih işlemini gerçekleştireceksin.

Allah Türktür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek

Kardeş önce düzgün yazmaya çalış bi pok anlamadık.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Sanırım aceleden biraz yanlış yazmışım arkadaşlar. Sadece o ortaöğretim puanının ünide bir işe yarayıp yaramadığını sordum.

Bu arada, bir arkadaşta ts1 kısmı boş arkadaşlar nedendir şu şekilde çıkıyor TS1:---

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

o puanın ben amk..ham puanda sıralamam daha iyi..okul puanı 16 bin küsür sıralamamı düşürmüş

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Yerleştirme puanı ayrı bir şey. Sınav puanı ayrı bir şey okul puanı ayrı bir şey. Senin tercih yapacağın sınav puanı+okul puanın olan "Yerleştirme Puanı"dır. Onun da başında "Y-.." yazar. Yani mesela Y-YGS-5, Y-TM-1 gibi. Okul puanı da 500lük sisteme göredir o yüzden karıştırmış olabilirsin.OBP'ye bakıp kafayı hiç karıştırma son kısımdaki "Yerleştirme Puanı" ve "Yerleştirme Başarı Sıralaman" önemlidir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 739 Toplam Mesaj: 6