LYS Ortaöğretim Puanı Hakkında.
-
Beyler merhaba, şimdi benim ts2 240 çıkıyor lys sonucumda. mesela puanlar eklenmiş ygs3 te 254 çıkıyor.
yukarıdada otaöğretim başarı puanı kısmı var 291 çıkıyor. ben tercihlerimi bu 291 puanı kısmına göre değil ts1-ts2 puanına göre yapıcam dimi? aklıma takıldıda.
bir arkadaşımın ts2 165 ancak ortaöğretim başarı puanı 281 bir yere yerleşemiyor sanırım?
-
Derdini pek anlamadım ama o yukarıdaki OBP ile 2 yıllık geçiş yapılıyor.
TS-2'den tercih yapacaksan sağ taraftaki bölümde yer alan puanlar ile tercih işlemini gerçekleştireceksin. -
Kardeş önce düzgün yazmaya çalış bi pok anlamadık.
-
Sanırım aceleden biraz yanlış yazmışım arkadaşlar. Sadece o ortaöğretim puanının ünide bir işe yarayıp yaramadığını sordum.
Bu arada, bir arkadaşta ts1 kısmı boş arkadaşlar nedendir şu şekilde çıkıyor TS1:---
-
o puanın ben amk..ham puanda sıralamam daha iyi..okul puanı 16 bin küsür sıralamamı düşürmüş
-
Yerleştirme puanı ayrı bir şey. Sınav puanı ayrı bir şey okul puanı ayrı bir şey. Senin tercih yapacağın sınav puanı+okul puanın olan "Yerleştirme Puanı"dır. Onun da başında "Y-.." yazar. Yani mesela Y-YGS-5, Y-TM-1 gibi. Okul puanı da 500lük sisteme göredir o yüzden karıştırmış olabilirsin.OBP'ye bakıp kafayı hiç karıştırma son kısımdaki "Yerleştirme Puanı" ve "Yerleştirme Başarı Sıralaman" önemlidir.