LYS Sistemi Hakkında Bir Soru
-
Merhabalar ben 12.sınıf eşit ağırlık okuyorum şimdi benim tercih edeceğim bölüm TS puanından alıyor yani sözel ben dershanede mat2 görüyorum yani lys matematik konuları şimdi lysde mat sorusu çözecekmiyim ?
mat çözsem ts puanını arttırır mı ? yoksa dershane ile konusup hiç mat2 dersi almayımmı ? secceğim bölüm TS'den alıyor.
mat2 konuları sadece lysdemi çıkıyor ?
bilen birileri yardımcı olursa cok sevinirim günlerdir aklımı karalıyor bu soru.
-
mat2 sadece lysde cikiyor
ts icin ygsdeki mat netin etkiler lakin lysdeki etkilemez
-
Lys de ts isen yani sözel matematiğe girmene gerek yok.
ama ygs de herkes girdiği için mat1 bilmn gerekiyor.
-
hangi alanda olduğun önemli dğil hangi bölümü tercih edeceğin önemli. mat2 ts puanına çok az etki eder. o yüzden sözel derslere abansan daha iyi olacak. mat2 senin tm puanlarını yükseltir.
-
kuytul benim bildiğim kadarı ile lys de birbirini etkileme yok hocam.
lys de eğer ts yani sözelci isen türkçe-sosyal sınavına girersin.he ben mat veya fen bilimleri veya dil sınavına girmek istiyorum , kenarda dursun diyorsan o güzeldir.işte.mesela ts puanı ile alan bir bölüme gideceksen üni.de sadece türkçe-sosyal sınavı puani ile alınırsın.
ama orada (ts den) iyi puan alamadın mf veya dil ile alan bölümlere gidebilme hakkın doğar üniversitede.
-
kuytul bunu yazdı
hangi alanda olduğun önemli dğil hangi bölümü tercih edeceğin önemli. mat2 ts puanına çok az etki eder. o yüzden sözel derslere abansan daha iyi olacak. mat2 senin tm puanlarını yükseltir.
öyle bişey yok hocam.lys mat sadece mf ve tm puanlarını etkiliyor
-
cem-engine bunu yazdıkuytul bunu yazdı
öyle bişey yok hocam.lys mat sadece mf ve tm puanlarını etkiliyor
aynen. hangi dershane ts öğrenciisine mat2 dersi verir ki?
-
teşekkürler arkadaşlar yorumlar cok aydınlatıcı oldu anladıgım kadarıyla ben ea cı olarak sözel tercih yapcağım için. mat1 ve türkçe,sosyal'e ağırlık vercem.Mat2 çözmeyceğim için onun dersini almaycam dershane ile konusup onun yerine mat1 isteyecem
-
az fizik kimyada yaparsan sana kâr olur ygsde tabi
-
lys de mat2 ye girmene gerek yok girersen + sı da - si olmaz sana kararını değiştirmedin sürece
-
anladım lys de mat2 çözmicem zaten boşuna gerek yok. ygsde tüm fenleri çözmek zorundayız dimi ?