Mac Adresi Deistirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

http://www.gorlani.com/downloads/dlchk.asp?fname=macmakeup.zip

Başlat --> Çalıştır cmd yazın --> Açılan DOS penceresine ipconfig -all komutunu vererek mac adresiniz hakkındaki bilgileri gorebilirsiniz. Fiziksel adres karşılığına gelen bölüm sizin mac adresinizi gösterir.Diğer bir komut ise getmac komutudur bu komutu kullanarakta mac adresinizi öğrenebilirsiniz.
    MacMakeUp programını çalıştırın. "New address" bölümüne yeni mac adresinizi yazdıktan veya "Manufacturer" bölümünden uygun bir mac adres numarası seçtikten sonra eğer isterseniz "Ip extra features" bölümündende gerekli yerleri işaretleyerek "Apply" ve "OK" diyerek işlemi tamamlayın. "Change" seçeneğini tıklayarak mac adres değiştirme işlemini bitirin. Tekrardan DOS penceresine geri dönerek ipconfig -all veya getmac komutunu verdiğinizde mac adresinizi değiştiğini görüceksiniz.

k1saca mac anlatay1m: bu z1mp1rt1 asl1nda sizin ag baglant1n1z1 iletisiminizi internette gezinmenizi saglayan bir adres yani siz tcp bir ip girdiginize veya dhcp buna bir ip verdiinde bunu mac adrsine dönusturmek zorundad1r

not:klavye bozuk idare edin
    not: bilgisayar1 yeniden baslatman1z gerekebilir

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    laa bir fikri olan yok mu yawwwwww

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    win icin iyi bir arac....mac islemleriyle isim linuxta oluyor ordan kismet le de hallediom ;)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    mac adresi değişiyormuş vay bea ??!?!?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    iyi de hoca benim mac adresi adsl modeminki olarak görünüyo ben nası değiştirecem modemin mac adresini???

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    iyi de hoca benim mac adresi adsl modeminki olarak görünüyo ben nası değiştirecem modemin mac adresini???

öncelikle bunun direk modemle bir alakası yok sen sadece ethernetin macadresini değişteireceksin
    adsl modem olan mac adrsini sadece sana gözterir haaa değişip değişmediğini ordan kotrol edebilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    mac adresi donanımsal olarak değiştirilmez. Sadece yazılımsal olarak mantıksal bir şekilde değişiyor.

önemli olanda bu zaten.

Toplam Hit: 1698 Toplam Mesaj: 7