folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder MAC Kilitleme ,MAC Adresi Öğrenme

MAC Kilitleme ,MAC Adresi Öğrenme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

ADSL modem üzerinden sadece önceden belirlediğimiz bilgisayarların internete çıkabilmesi için alınan bir güvenlik önlemidir.

Bu güvenlik önleminde ADSL Modemi kullanabilecek MAC adresleri belirlenir ve belirlenen MAC adresi dışında bir MAC adresi ADSL modeme bağlanamaz. Sonuç olarak da MAC adresi tanımlanmamış bilgisayar internete çıkamaz. Bu fonksiyon özellikle kablosuz yerel alan ağı bağlantısı sağlayan ADSL modemlerde çok önemlidir. Çünkü bu güvelik önleminin alınmadığı ve modem üzerinde şifreli haberleşmenin etkinleştirilmediği durumlarda modeminizin kapsama alanına giren bilgisayarlar modeminizi kullanarak doğrudan internete çıkabilirler.

Windows XP'de MAC Adresi Öğrenme

1. Start (Başlat) -> Run (Çalıştır) butonlarına tıklanır. 

2. cmd yazılıp OK (Tamam) butonuna tıklanır.

3. Ekranda DOS komut giriş penceresi belirecektir.Bu pencerede ipconfig /all veya ipconfig -all yazılır ve Enter tuşuna basılır. Bu komut bilgisayardaki ağ adaptörlerinin listelenmesini sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus, ipconfig yazdıktan sonra bir boşluk karakteri bırakıp /all veya -all eklerinden istenilenin yazılmasıdır.

1.  

Listede Physical Address (Fiziksel Adres) bölümünde görülen adres bilgisayarın MAC adresidir.

NOT: Physical Address (Fiziksel Adres) alanında 44 ile başlayan bir adres görünüyorsa,  bu adres modemi tanımlamaktadır. Ethernet kartlarına ait MAC adresleri 44 ile başlamaz.

Not: derleme toplama tamamen bana ayittir 20 dk aldı kaynak isterseniz arama motorları

Emekli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Saol dayı bunu wireles sifresi kırıp girdinizde mac adresinizi izin verilenle deisirseniz lan cıkarsınız not aynı maclı makinalara modermden aynı mac makinalara aynı packet ler gelir gelen i sinif edersiniz

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Selam hocalar yukarıda anlatılan olayı bende yapıyorum lakin. 20 kadar bilgisayarın mac adresini bildiğimiz yöntemle buldum modeme girdim

ACER marka bir bilgisayarda bulamadım. 20 kadar tunnel ile başlayan adres var hepsinin de sonu E0 ile bitiyor. Tabi doğal olarak ta bunlar değil.

işletim sistemi WİN 7 bunu bulabileceğimiz bir program veya ekstra bir yöntem var mıdır?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güncell

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    modem mac adresini nasıl öğreniriz peki?

delimiyim ben?
Toplam Hit: 16055 Toplam Mesaj: 5