folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Mac Mini Satin Alacagim.

Mac Mini Satin Alacagim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Merhabalarlar

Ofiste mac var yazip ciziyoruz; ama evde ios gelistirme ortaminda devam etmek istiyorum bu yuzden bir tane mac mini almayi dusundum. Kullananiniz varmidir ? fiyati nasildir burdan alacagim farkli bir yol gosterirmisiniz :

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-mac-mini-i5-2.5ghz-4gb-ram-k.kartina-12-taksit-kapali-kutu-116351243/detay

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Çizik.Bu şey kasa yerine geçiyor değil mi ? Donanımdan pek anlamamda.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    Citizen bunu yazdı

Çizik.Bu şey kasa yerine geçiyor değil mi ? Donanımdan pek anlamamda.

evet kasa bu oluyor; monitore bagliyor kullaniyorsun.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

air alsan hocam ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Eğer sabit bir yerde kalsam ; ilk alacağım Apple ürünüdür.

Fiyatı uygundur ama performans olarak dersen ; MacBook Air, MacBook , iPhone vs..'den çok daha sağlamdır. 

Bugün MacBook vs..'ye 3-4 bin vermek yerine ; Mac Mini alınıp (yurtdışından) bluethoot kavye ve fare (hatta trackpad bile olabilir) daha mantıklı. Tabi normal kavye ve farede çalışıyor.

---

Dayımın arkadaşında vardı ; grafik işleriyle uğraşıyor. Cihaz sessiz ötesi. O kadar diyorum. Ses , seda yok. Harikadır.

Oyun oynamayacaksan , diğer her türlü iş içn al. Zaten şahsi fikrim, oyun manyağıysan xbox veya playstation almaktan yanadır . Fakat bu cihaz programlama, internet olayı vs.. için çok uygun.

Şöyle diyeyim ; 

1 seneye yakın süredir Apple topluluklarını (https://discussions.apple.com/index.jspa) takip eden biriyim. Öyle girip çıktığımı düşünme. Haftalık 8 saat (belki daha bile fazla) harcarım. Buglar, yenilikler, buglara bulunan çözümler vs.. vs.. vs..

Oradaki duruma göre en az sorun çıkartan cihazdır Mac Mini (tabi iMac'te var). Yazılım kısmından bahsetmiyorum, ayrı dünya. Fakat iPhone home tuşu gibi sorunlar çıkartırken (yada iPad ekranla ilgili şeyler vs.) , Mac Mini ve iMac tıkır tıkır çalışır.

Eee dile kolay ; 39 senelik Donanım/yazılım geçmişi var (hoş oda ilk çıkarttığı Apple ürünü- yani dahasıda var). Kendi donanımları için yazılım üreten bir firmanın, bu alanda en iyi işler yapmasına şaşmamak gerek.

Fakat bu alanı geçtim ; Mac Mini ? bambaşka. 

--

Yani üzüleceğini sanmam (Cihaz temiz ise). Bana kalırsa yurtdışında bi araştır. Getirte bilyiorsan, yurtdışından getirt. Çünkü baya ucuz olabiliyor (üniversiteye giden öğrencilerin üzerinden indirim falan var).

Ama cihaz temizse, donanım konusunda en az sorun çıkartan Apple donanımlarından biri(belkide en az sorun çıkartanı) olduğunuda söyleyeyim. Topluluklarda harddisk ve bazı özelliklerden rahatsız olanların , bunları değiştirmek için zahmet çektiğini gördüm. Çünkü Apple öyle normal tornavida ile açılmaz.

Fakat ses, performans gibi konularda sıkıntı olmasın. Mac + MacOS zaten harikalar yaratır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Yakin bi arkadasim satiyodu hocam yonlendirenilirim istersen hala satmadiysa

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Ofiste 2 adet kullanıyoruz, hatta ekranın arkasına monte etme apartıyla, monitörün arkasına asılı olarak duruyor, gözükmüyor bile :)

Performans olarak aletlerin içinde i7 ve 16gb ram olduğundan, kendi macbookpro mu hiç aratmıyor hatta fazlasını veriyor zaten.

Aslında mac mini bile taşınabilir ama, macbookpro almak daha fazla taşınabilirlik yaratır diye düşünüyorum, evde duraksan kesinlikle tavsiyem ederim ^_^

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

rakkoc hocam bu alet ile internet ile sorun yaşar mıyız? 

Ben hani oyun filan oynayan bir insan değilim.

Bana 50 tane sekme açıkken sorun çıkarmasın yeter. 

Karşılar mı bu cihaz? 

2-3 ay sonra artık heralde alacağım yeni bir bilgisayar daha. 

Bu tür bir kullanım için tavsiye eder misin? 

kadirozdemir tarafından 03/Mar/13 17:19 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    kadirozdemir bunu yazdı

rakkoc hocam bu alet ile internet ile sorun yaşar mıyız? 

Ben hani oyun filan oynayan bir insan değilim.

Bana 50 tane sekme açıkken sorun çıkarmasın yeter. 

Karşılar mı bu cihaz? 

2-3 ay sonra artık heralde alacağım yeni bir bilgisayar daha. 

Bu tür bir kullanım için tavsiye eder misin? 

Muhtemelen hayatında kullandığın en performanslı, en az çöken işletim sistemi olur.

Cihaz'ın küçük görünmesine bakmayın. Koca koca PC kasalarından sonra insanlar buna baktğında yanılıyor. Aynı özelliklere sahip bir kasa toplayıp MAc kurun, Birde Mac Mini (MacOs olacak) olsun. KEsinlikle Mac Mini'nin performansı daha iyidir.

Performans konusunda düşünceleri olanlar;

http://www.youtube.com/watch?v=UAc7DJRxrRs&feature=youtu.be&t=13m45s

bu videoyu izlesin. Evet çook şey değişti ama Apple'ın performansını yakalamak için rakiplerin daha hızlı ve daha hüçlü donanımlar üretmesi gerektiği olayı hiç değişmedi.

Oyun oynamayacaksan ve sadece belli bir yerde duracak bilgisayar istiyorsan Mac Mini idealdir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    MaviGozluDev bunu yazdı

Yakin bi arkadasim satiyodu hocam yonlendirenilirim istersen hala satmadiysa

yonlendir haci. konusiyim. pazartesi (yarin) almayi dusunuyordum. uygun gelirse arkadasindan alirim..

taviye edermiyim diye sormuslar ben de zaten onu soruyordum :D tavsiye edermisiniz diye. 

Toplam Hit: 1812 Toplam Mesaj: 10