Macbook Air Almayı Düşünüyorum. Sorularım Var
-
Merhaba hocalar..
Şimdi benim bilgisayar git gide perte çıkmaya başladı.
Ben de mac fiyatlarını araştırdım
İstediğim özelliklerde (i7 1.7 ghz, 8 gb ramli) macbook air 3200 lira civarına geliyor bana öğrenci olduğum için.
Fakat ben .net ortamında program yazdığımdan bu makine üzerindeki kullanımım nasıl olur ? Parallels ile visual studio'yu sıkıntısız şekilde çalıştırabilir miyim ?
Air tercih etmemin sebebi hafifliği. Öğrenciyim. zamanım yollarda geçiyor ve şehirler arası yolculuk yapıyorum.
Bir de şu swift diline sardırmayı düşünüyoruz o yüzden macos a ihtiyacımız olucak.
Aynı özelliklerdeki ultrabook özelliklerine baktığımda hemen hemen aynı fiyata denk geliyor o yüzden para konusunu sıkıntı yapamıyorum pek.
-
hocam bende iki hafta önce aldım. macbook pro retina 13 inç . senin gibi air düşünüyordum. ağırlık olarak 13 inç düşünürsen aralarında 200 gram fark var. Ayrıca ileride 4 gb ram sıkıntı olabilir diyerek 8 gb air aldığın zaman 2875 tl oluyor. Lydia mağazasında öğrenci indirimi daha fazla yapılıyor. Macbook pro retina 3070 lira ediyordu.
Bende aradaki 200 liraya değer diyerek pro aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. şarjı internet kullanımında yaklaşık 10 saat gidiyor. Ayrıca retina ekran çok farklı gerçekten. Eğer 11 inç düşünmüyorsan air alma derim
akustikelektrik tarafından 28/Eyl/14 13:28 tarihinde düzenlenmiştir -
akustikelektrik bunu yazdı
hocam bende iki hafta önce aldım. macbook pro retina 13 inç . senin gibi air düşünüyordum. ağırlık olarak 13 inç düşünürsen aralarında 200 gram fark var. Ayrıca ileride 4 gb ram sıkıntı olabilir diyerek 8 gb air aldığın zaman 2875 tl oluyor. Lydia mağazasında öğrenci indirimi daha fazla yapılıyor. Macbook pro retina 3070 lira ediyordu.
Bende aradaki 200 liraya değer diyerek pro aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. şarjı internet kullanımında yaklaşık 10 saat gidiyor. Ayrıca retina ekran çok farklı gerçekten. Eğer 11 inç düşünmüyorsan air alma derim
Hocam benim alacagim da 13 inch air lydia yada bir bakayim
-
vmware fusion kullanıyorum. Aynı anda iki tane windows 7 ve mac çalışabiliyorum mesela. Performansta hiç bir sorun yok. Stabilite mükemmel :)
Lydia ve pupa ikiside aynı fiyat veriyordu. Öğrenci indirimi apple store dan daha fazla. garanti falan aynı zaten. sen yinede araştır ama pro tavsiye ederim.
http://www.sihirlielma.com/2014/03/17/13-inc-macbook-air-pro-retina-karsilastirma/
-
Ozellikle air kullanip visual studio acan var midir ?
-
11 inç macbook ayr aldım mennunum. eğer alışabilirsem windowsa ihtiyacım kalmayacak gibi ama senin durumlar ayrı tabii.