Macbook Pro A1286 Ekran Dikey Çizgili
-
Macbook cihazım aşırı ısınmaya ve görüntüde dikey çizgiler çıkarmaya başladı hiç görüntü vermiyor şuanda. Sorunu nedir ? Kim çözebilir ?
-
O olay bende de var...
Acaba ısınmadan mı kaynaklı ?
-
Geçmiş olsun, ısınma sorunu için SMC ve görüntü sorunu için de NVRAM yap. Google a yazınca nasıl yapıldığını tarif eden Apple makaleleri çıkıyor. Bir de başlangıçta "D" ye basılı tutup bir Apple Diagnostic başlat belki orada sorunu görür.
-
ben de de olustu o, baya bi ugrastim cözülmedi, garantisi devam ettigi icin teknik servise verdim, ekrani degistirdiler..
-
herrero bunu yazdı
Geçmiş olsun, ısınma sorunu için SMC ve görüntü sorunu için de NVRAM yap. Google a yazınca nasıl yapıldığını tarif eden Apple makaleleri çıkıyor. Bir de başlangıçta "D" ye basılı tutup bir Apple Diagnostic başlat belki orada sorunu görür.
bunlar çözmedi hocam, ekran cine 5 şifreli haline döndü
-
sebebi apple ın ekran kablosunu gereğinden kısa yapması.aç kapa yapınca piç oluyo bi süre sonra. bunun için recall olması lazım, apple sitesine bakın garantiniz bitse bile recalldan beleşe yaptırabilirsiniz
-
MhmdAlmz bunu yazdı
O olay bende de var...
Isınma sorunu işlemciden kaynaklanıyor genelde, bunu çözmek için yapman gerekenlerden bahsedeyim,
1 - izlenceleri aç,
2 - izlencelerden Etkinlik Monitörünü aç
3 - Cpu bak, en çok tüketim yapandan başlayarak sıralar, ekran alıntısını paylaş, bakalım hangi programram çok cpu tüketiyor, bende de aynı sorun vardı, çözdüm bu şekilde, çok tüketen uygulamanın adını unuttum, hatırlasam sana çözüm yolunu da anlatacam.
-
x-files bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
O olay bende de var...
Isınma sorunu işlemciden kaynaklanıyor genelde, bunu çözmek için yapman gerekenlerden bahsedeyim,
1 - izlenceleri aç,
2 - izlencelerden Etkinlik Monitörünü aç
3 - Cpu bak, en çok tüketim yapandan başlayarak sıralar, ekran alıntısını paylaş, bakalım hangi programram çok cpu tüketiyor, bende de aynı sorun vardı, çözdüm bu şekilde, çok tüketen uygulamanın adını unuttum, hatırlasam sana çözüm yolunu da anlatacam.
açılmıyor cihaz hocam hiç.