folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Macbook Pro Mu Yoksa Başka Bir Ürün Mü?

Macbook Pro Mu Yoksa Başka Bir Ürün Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

kafamdaki soru bu arkadaşlar. 3D tasarım, adobe ürünleri kullanacağım. Mac istememin sebebi iOS ortamına da geliştirme yapabilmek fakat 6900TL gibi bir fiyata sahip bir ürün olduğu için retinalı son modeli başka bir tavsiyeniz var mı ? Onun yerine dell workstation al gibi veya msi güzel laptoplar var gibi. CAD yazılımları dışında aklınıza gelebilecek her türlü tasarım, programlama işi için kullanılacak, ayrıca yazılımın adını unuttum bize windows kullanma imkanı sağlıyordu, onunla windows kurup C# da kullanmam gerek, sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

iOs geliştirme yapacaksan mac alacaksın zaten hocam. Ama sadece ios için mac alma derim. İkinci el uygun bi alet al ios için. Adobe içinde toplama pc al daha iyi performans alırsın diye düşünüyorum. Tabi benim düşüncem bu. Apple fanatikleri gelir almazsın salaksın der öbürü der ona o para veren salak der. İki ucu boklu değnek :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı

iOs geliştirme yapacaksan mac alacaksın zaten hocam. Ama sadece ios için mac alma derim. İkinci el uygun bi alet al ios için. Adobe içinde toplama pc al daha iyi performans alırsın diye düşünüyorum. Tabi benim düşüncem bu. Apple fanatikleri gelir almazsın salaksın der öbürü der ona o para veren salak der. İki ucu boklu değnek :D

şu an dediğin şekilde yapıyorum zaten ama pc çok sınırlayıcı, bazen gidip dışarıda 2 kahve içeyim o sırada arayüz yeniliklerini takip edeyim diye istiyorum o zaman laptop gerekiyor, pc almayın tavsiye etmiyorum kimseye.

zaten dell workstation örneği vermemin sebebi quadro ekran kartları olmaları, mac benim gibi biraz özgür yazılımcı takılmak isteyen birine çokta hoş gözükmüyor, ios için almayı düşünüyorum, almışken herşey bir arada olsun öyle alet çantası gibi gezmekte istemiyorum.

edit: merak ettiğim üründen memnun mu insanlar, tavsiye ediyorlar mı ?

kvasir tarafından 04/Eyl/14 20:55 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

şu an dediğin şekilde yapıyorum zaten ama pc çok sınırlayıcı, bazen gidip dışarıda 2 kahve içeyim o sırada arayüz yeniliklerini takip edeyim diye istiyorum o zaman laptop gerekiyor, pc almayın tavsiye etmiyorum kimseye.

zaten dell workstation örneği vermemin sebebi quadro ekran kartları olmaları, mac benim gibi biraz özgür yazılımcı takılmak isteyen birine çokta hoş gözükmüyor, ios için almayı düşünüyorum, almışken herşey bir arada olsun öyle alet çantası gibi gezmekte istemiyorum.

edit: merak ettiğim üründen memnun mu insanlar, tavsiye ediyorlar mı ?

benim farkettiğim şey şu sitedeki windows developerların çoğu ,ki bu kişiler aynı zamanda mobille de ilgileniyor, mac kullanıyor

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

ios için mobility developing önemli değilse 2 tane al bence. En düşük imac modeli + windows taşınabilir laptop gibi?

DrKill tarafından 04/Eyl/14 21:19 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

bence çoğunlukta ne kullanacağına karar vermelisin. Ve ileride ne kullanacağınıda duşun. Mac pro alırsan aslında iyi yatırım olmuş olur, uzun ömürlü olur bence.

ama yüksek konfigürasyonlu bir laptop alırsan, ram miktarı yüksek ve ssd bulunan, sanal sisteme mac osx kurarak çalışabilirsin sanırım. Ancak işlemcinin intel olmasına dikkat et, amd için Mac versiyonları çıkmayabiliyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı

kafamdaki soru bu arkadaşlar. 3D tasarım, adobe ürünleri kullanacağım. Mac istememin sebebi iOS ortamına da geliştirme yapabilmek fakat 6900TL gibi bir fiyata sahip bir ürün olduğu için retinalı son modeli başka bir tavsiyeniz var mı ? Onun yerine dell workstation al gibi veya msi güzel laptoplar var gibi. CAD yazılımları dışında aklınıza gelebilecek her türlü tasarım, programlama işi için kullanılacak, ayrıca yazılımın adını unuttum bize windows kullanma imkanı sağlıyordu, onunla windows kurup C# da kullanmam gerek, sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.

3d tasarım, adobe ürünleri diyorsan kafadan, MAC al derim sana. iOS geliştirme yapsanda, C#'da yazsan sorun değil. 

Bootcamp ile windows kurup babalar gibi visual studio ile çalışırsın. macbook pro almasam da olur diyosan iMac al koy eve. 

+ ssd felan da döşersin, mis gibi. 

Daniel-Koo tarafından 04/Eyl/14 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ios development yapmak istediğimiz için biz de dün 2. el maclere baktık sahibinden.com da

1000 tlye kadar çok temiz güzel makineler var üzerine az para daha ekleyip ssd falan takarsan uçak olucak makineler vardı.

eğer sadece 3d tasarım falan yapıcaksan bence sıfır al. ama swift ile kod yazacaksan ikinci el al gitsin..

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
Toplam Hit: 661 Toplam Mesaj: 8