Macbook Pro Mu Yoksa Başka Bir Ürün Mü?
-
kafamdaki soru bu arkadaşlar. 3D tasarım, adobe ürünleri kullanacağım. Mac istememin sebebi iOS ortamına da geliştirme yapabilmek fakat 6900TL gibi bir fiyata sahip bir ürün olduğu için retinalı son modeli başka bir tavsiyeniz var mı ? Onun yerine dell workstation al gibi veya msi güzel laptoplar var gibi. CAD yazılımları dışında aklınıza gelebilecek her türlü tasarım, programlama işi için kullanılacak, ayrıca yazılımın adını unuttum bize windows kullanma imkanı sağlıyordu, onunla windows kurup C# da kullanmam gerek, sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.
-
iOs geliştirme yapacaksan mac alacaksın zaten hocam. Ama sadece ios için mac alma derim. İkinci el uygun bi alet al ios için. Adobe içinde toplama pc al daha iyi performans alırsın diye düşünüyorum. Tabi benim düşüncem bu. Apple fanatikleri gelir almazsın salaksın der öbürü der ona o para veren salak der. İki ucu boklu değnek :D
-
interfector bunu yazdı
iOs geliştirme yapacaksan mac alacaksın zaten hocam. Ama sadece ios için mac alma derim. İkinci el uygun bi alet al ios için. Adobe içinde toplama pc al daha iyi performans alırsın diye düşünüyorum. Tabi benim düşüncem bu. Apple fanatikleri gelir almazsın salaksın der öbürü der ona o para veren salak der. İki ucu boklu değnek :D
şu an dediğin şekilde yapıyorum zaten ama pc çok sınırlayıcı, bazen gidip dışarıda 2 kahve içeyim o sırada arayüz yeniliklerini takip edeyim diye istiyorum o zaman laptop gerekiyor, pc almayın tavsiye etmiyorum kimseye.
zaten dell workstation örneği vermemin sebebi quadro ekran kartları olmaları, mac benim gibi biraz özgür yazılımcı takılmak isteyen birine çokta hoş gözükmüyor, ios için almayı düşünüyorum, almışken herşey bir arada olsun öyle alet çantası gibi gezmekte istemiyorum.
edit: merak ettiğim üründen memnun mu insanlar, tavsiye ediyorlar mı ?
kvasir tarafından 04/Eyl/14 20:55 tarihinde düzenlenmiştir -
kvasir bunu yazdıinterfector bunu yazdı
şu an dediğin şekilde yapıyorum zaten ama pc çok sınırlayıcı, bazen gidip dışarıda 2 kahve içeyim o sırada arayüz yeniliklerini takip edeyim diye istiyorum o zaman laptop gerekiyor, pc almayın tavsiye etmiyorum kimseye.
zaten dell workstation örneği vermemin sebebi quadro ekran kartları olmaları, mac benim gibi biraz özgür yazılımcı takılmak isteyen birine çokta hoş gözükmüyor, ios için almayı düşünüyorum, almışken herşey bir arada olsun öyle alet çantası gibi gezmekte istemiyorum.
edit: merak ettiğim üründen memnun mu insanlar, tavsiye ediyorlar mı ?
benim farkettiğim şey şu sitedeki windows developerların çoğu ,ki bu kişiler aynı zamanda mobille de ilgileniyor, mac kullanıyor
-
ios için mobility developing önemli değilse 2 tane al bence. En düşük imac modeli + windows taşınabilir laptop gibi?
DrKill tarafından 04/Eyl/14 21:19 tarihinde düzenlenmiştir -
bence çoğunlukta ne kullanacağına karar vermelisin. Ve ileride ne kullanacağınıda duşun. Mac pro alırsan aslında iyi yatırım olmuş olur, uzun ömürlü olur bence.
ama yüksek konfigürasyonlu bir laptop alırsan, ram miktarı yüksek ve ssd bulunan, sanal sisteme mac osx kurarak çalışabilirsin sanırım. Ancak işlemcinin intel olmasına dikkat et, amd için Mac versiyonları çıkmayabiliyor.
-
kvasir bunu yazdı
kafamdaki soru bu arkadaşlar. 3D tasarım, adobe ürünleri kullanacağım. Mac istememin sebebi iOS ortamına da geliştirme yapabilmek fakat 6900TL gibi bir fiyata sahip bir ürün olduğu için retinalı son modeli başka bir tavsiyeniz var mı ? Onun yerine dell workstation al gibi veya msi güzel laptoplar var gibi. CAD yazılımları dışında aklınıza gelebilecek her türlü tasarım, programlama işi için kullanılacak, ayrıca yazılımın adını unuttum bize windows kullanma imkanı sağlıyordu, onunla windows kurup C# da kullanmam gerek, sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.
3d tasarım, adobe ürünleri diyorsan kafadan, MAC al derim sana. iOS geliştirme yapsanda, C#'da yazsan sorun değil.
Bootcamp ile windows kurup babalar gibi visual studio ile çalışırsın. macbook pro almasam da olur diyosan iMac al koy eve.
+ ssd felan da döşersin, mis gibi.
Daniel-Koo tarafından 04/Eyl/14 22:49 tarihinde düzenlenmiştir -
ios development yapmak istediğimiz için biz de dün 2. el maclere baktık sahibinden.com da
1000 tlye kadar çok temiz güzel makineler var üzerine az para daha ekleyip ssd falan takarsan uçak olucak makineler vardı.
eğer sadece 3d tasarım falan yapıcaksan bence sıfır al. ama swift ile kod yazacaksan ikinci el al gitsin..