Macbook Pro Oturum Şifresi
-
merhaba arkdaslar elimde bitane apple macbook pro var bu pc nin işletim sistemde kullancı sifresini soruo işte bildiginiz windowsdaki gibi soru soruo ama tabi windosdaki gibi çözülmüo bu sorunu nasıl asabilirim sifreyi resetleyebilir miyiz yada yok edebilir miyiz mac konusunda deneyimli arkdasların fikirlerini bekliorum simdiden teşekürler.
-
zamaninda bende cok caresini aradim hatta bir konu acmistim ama olmadi en sonunda linux opensuse yuklemistim
-
elimde dvdsi yok dvdsi olsa sorununu çözücem bilkomu aradım teknik destek falan istedim yardım ettiler saolsun ek olarak netten arastırmada yaptım çözdüm nası oldugunu ama elimdeki makinada olmadı 4 tane yöntem var neyse bi sekilde çözücem opensuseden memnun kaldın mı macde peki?
-
uzunca kullanma firsatim olmadi tekrar sattim.
cozum yollari nelerdir onlari yayinlarmisin
-
tabiki
1 ci buldugum 2 farklı yöntem bu
Mac OS X üzerinde şifre ile giriş yapılan bir kullanıcı hesabına (Account) ait şifre hatırlanmadığında, doğal olarak sisteme giriş yapılamaz. Sistem üzerinde sadece 1 adet kullanıcı hesabı bulunuyorsa şu yolu izleyin:
Bilgisayarınızın CD/DVD sürücüsüne, sistem diskini (kurulum diski) takıp yeniden başlatın. Bilgisayarınız yeniden başlatılırken, Q klavye kullanıyorsanız "C", F klavye kullanıyorsanız "V" tuşuna basılı tutarak, bilgisayarınızın sistem diski ile açılmasını sağlayın.
Bir diğer yöntem de, açılışta alt (option) tuşuna basılı tutarak sistem disklerinin görüntülenmesini sağlamaktır. Bu işlem tamamlandığında sistem diskini seçip, sağ ok yön tuşuna basarak açılışı başlatmaktır.
Sürücüye taktığınız disk, aynı zamanda bir kurulum diski olduğundan birkaç adım sonrasında görüntülenen menubar çubuğundan Utilities menüsüne geçin. Bu menüden "Reset Password / Şifreyi sıfırla" komutunu verip, çıkan pencereden şifresini sıfırlayacağınız kullanıcı hesabını seçin.
New Password (yeni şifre) kutucuğuna istediğinizi şifreyi girin.
Verify (doğrula) kutucuğuna aynı şifreyi tekrar girip, teyid edin ve Reset Password butonuna basın.
Bu işlemden sonra tekrar Utilities menüsünden StartUp Disk (Başlangıç diski) komutunu verin. Çıkan pencereden bilgisayara yüklü olan Mac OS X sistemini tanımlayın. Böylece yeniden başlattığınızda bilgisayarınız sistem diskinden değil, harddiske yüklü sistemden başlayacaktır. Restart komutu verip, yeni şifrenizle giriş yapın.
Bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabı mevcutsa ve şifresini hatırladığınız hesabın admin (sahip) özelliği mevcutsa şu yolu izleyin:
Bilgisayarı şifresini bildiğiniz kullanıcı hesabı ile açın. Açılış sonrasında System Preferences > Accounts bölümüne tıklayın. Account penceresindeki ayarlara müdahale edilemiyorsa, pencerenin sol altında görüntülenen kilit simgesine tıklayın. Admin şifresini girip kilidin açılmasını sağlayın. Şifresini değiştirmek istediğiniz hesabı seçip, Reset Password (Şifreyi sıfırla) butonuna basın. New Password ve Verify kutucuklarına yeni şifreyi girip, Reset Password komutunu verindiger buldugum yöntemde bu
Cihazı ” S” tusu basık tutarak acılmasını bekleyın ms-dos benzerı bır ekranda acılacaktır ve sızın komut gırmenızı bekleyecektır
buraya assagıdakı lerı gırın her bırını gırdıkten sonra ETNTER yapın
- mount -uw /
- rm /var/db/.AppleSetupDone
- shutdown -h now
ardından makınayı yenıden baslatın ılk acıldıgında ılk kurum yapımıs gıbı sıze kullanıcı olusturma ızını verecektır burdan yenı kullanıcı olusturun ve ayarlardan dıger kullanıcı sıfrelerını degıstırebılırsınız
umarım baska arkdasların işine yarabilir ben hala basaramadım tamamen kırabilirsem ciddi sevinicem müşteri geleck
daha önce mac kurmadıgım için ellemekde istemiom open suseyi mac die yutturabilir miyim acaba :d
-
şu cihazlar yurtdışındada bu kadar pahalımı
-
diger cihazlardan daha pahalı fakad tr deki kadar pahalı değil ek olarak mac demek gercek bilgisayar demektir benim gözümde.
-
bende katılıyorum hocam ama 4 milyar koyuyor adama bi yandanda çok istiyorum
-
orijinal snow leopard osx al. 29 dolar. format at.
