Macbook Pro Oturum Şifresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

merhaba arkdaslar elimde bitane apple macbook pro var bu pc nin işletim sistemde kullancı sifresini soruo işte bildiginiz windowsdaki gibi soru soruo ama tabi windosdaki gibi çözülmüo bu sorunu nasıl asabilirim sifreyi resetleyebilir miyiz yada yok edebilir miyiz mac konusunda deneyimli arkdasların fikirlerini bekliorum simdiden teşekürler.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zamaninda bende cok caresini aradim hatta bir konu acmistim ama olmadi en sonunda linux opensuse yuklemistim

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

elimde dvdsi yok dvdsi olsa sorununu çözücem bilkomu aradım teknik destek falan istedim yardım ettiler saolsun ek olarak netten arastırmada yaptım çözdüm nası oldugunu ama elimdeki makinada olmadı 4 tane yöntem var neyse bi sekilde çözücem opensuseden memnun kaldın mı macde peki?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

uzunca kullanma firsatim olmadi tekrar sattim.

cozum yollari nelerdir onlari yayinlarmisin

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

tabiki

1 ci buldugum 2 farklı yöntem bu

Mac OS X üzerinde şifre ile giriş yapılan bir kullanıcı hesabına (Account) ait şifre hatırlanmadığında, doğal olarak sisteme giriş yapılamaz. Sistem üzerinde sadece 1 adet kullanıcı hesabı bulunuyorsa şu yolu izleyin:

Bilgisayarınızın CD/DVD sürücüsüne, sistem diskini (kurulum diski) takıp yeniden başlatın. Bilgisayarınız yeniden başlatılırken, Q klavye kullanıyorsanız "C", F klavye kullanıyorsanız "V" tuşuna basılı tutarak, bilgisayarınızın sistem diski ile açılmasını sağlayın.
    Bir diğer yöntem de, açılışta alt (option) tuşuna basılı tutarak sistem disklerinin görüntülenmesini sağlamaktır. Bu işlem tamamlandığında sistem diskini seçip, sağ ok yön tuşuna basarak açılışı başlatmaktır.
    Sürücüye taktığınız disk, aynı zamanda bir kurulum diski olduğundan birkaç adım sonrasında görüntülenen menubar çubuğundan Utilities menüsüne geçin. Bu menüden "Reset Password / Şifreyi sıfırla" komutunu verip, çıkan pencereden şifresini sıfırlayacağınız kullanıcı hesabını seçin.
    New Password (yeni şifre) kutucuğuna istediğinizi şifreyi girin.
    Verify (doğrula) kutucuğuna aynı şifreyi tekrar girip, teyid edin ve Reset Password butonuna basın.
    Bu işlemden sonra tekrar Utilities menüsünden StartUp Disk (Başlangıç diski) komutunu verin. Çıkan pencereden bilgisayara yüklü olan Mac OS X sistemini tanımlayın. Böylece yeniden başlattığınızda bilgisayarınız sistem diskinden değil, harddiske yüklü sistemden başlayacaktır. Restart komutu verip, yeni şifrenizle giriş yapın.

Bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabı mevcutsa ve şifresini hatırladığınız hesabın admin (sahip) özelliği mevcutsa şu yolu izleyin:

Bilgisayarı şifresini bildiğiniz kullanıcı hesabı ile açın. Açılış sonrasında System Preferences > Accounts bölümüne tıklayın. Account penceresindeki ayarlara müdahale edilemiyorsa, pencerenin sol altında görüntülenen kilit simgesine tıklayın. Admin şifresini girip kilidin açılmasını sağlayın. Şifresini değiştirmek istediğiniz hesabı seçip, Reset Password (Şifreyi sıfırla) butonuna basın. New Password ve Verify kutucuklarına yeni şifreyi girip, Reset Password komutunu verin

diger buldugum yöntemde bu

Cihazı  ” S” tusu basık tutarak acılmasını bekleyın     ms-dos    benzerı bır ekranda acılacaktır ve sızın  komut gırmenızı bekleyecektır  

buraya   assagıdakı   lerı  gırın her bırını gırdıkten sonra ETNTER yapın   

• mount -uw /
    • rm /var/db/.AppleSetupDone
    • shutdown -h now

ardından  makınayı  yenıden   baslatın    ılk acıldıgında ılk kurum yapımıs gıbı sıze  kullanıcı olusturma ızını verecektır   burdan yenı kullanıcı  olusturun   ve  ayarlardan   dıger kullanıcı    sıfrelerını  degıstırebılırsınız

umarım baska arkdasların işine yarabilir ben hala basaramadım tamamen kırabilirsem ciddi sevinicem müşteri geleck

daha önce mac kurmadıgım için ellemekde istemiom open suseyi mac die yutturabilir miyim acaba :d

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

şu cihazlar yurtdışındada bu kadar pahalımı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

diger cihazlardan daha pahalı fakad tr deki kadar pahalı değil ek olarak mac demek gercek bilgisayar demektir benim gözümde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

bende katılıyorum hocam ama 4 milyar koyuyor adama bi yandanda çok istiyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Erkek

orijinal snow leopard osx al. 29 dolar. format at.

yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
Toplam Hit: 7957 Toplam Mesaj: 9