Macintosh "Dan Winxp "E Veri Aktarmak ??
-
Avrupadan gelen bir amcamızın mac bilgisayarı var. bu bilgisayarda yazdığı kitap haline gelecek olan, sanırım macwrite adlı programlar yazılmış ya da quark express'de olabilir büyük dosyaları var. burada hiçbir matbaacı mac dosyalarını basımını yapacak yetenekte değil. xp'de word dosyasına çevirmek istiyoruz bu verileri. ne yapılabilir? yardım edebilirseniz gerçekten çok mutlu olacam
-
txt benzeri bi dosya formatı yok mu?
yoksa html gibi bişi yap web e kodla ordan al :D -
olabilir aslında amele. ama şimdi mac makinede html işlemcisi felan varmı. ya da metin editörlerinde html formatında kaydetme imkanı varmı. varsa ftp imkanı var mı :D bunnarı bilmek lozem
-
hepsi olmalı :) Macos kaç amcan memnunmuymuş kaça almış bir sorsana bende hatuna düşünüyorum
-
quark express programı bütün matbaacılarda var ama sanırım aktarım yapamadı matbaacılar...
amele_2 nin dediğini yaparsan en kolay yollu..
Maclerde html var öyle yap -
e kürdüm koca mac a.q html editörü olmazmı ?
saf saf konuşma heçkır adamsın bilmen lazım :D -
hoca dokuman aktarimi yillarca matbaacilikta ve ajanslarda sikinti olmustur.ajanslar mac kullanir matbaaya atar acilmaz acemi grafikerler cozemez. bazen matbaada mac vardir is pc den gelir v.s v.s adobe cs3 serisinde bu sorun ortadan kalkmis durumda diger dokumanlar icin durum nedir ne degildir bilemem ama artik mac de yazilanlari pdf ye cevirebilirsen pc de acabilirsin veya indesign ps gibi bi program kuruluysa artik bu hic sorun olmuyor. kolay gele
Toplam Hit: 914 Toplam Mesaj: 7