Macos Da Kilitli Dosyayın İçeriğini Çoğaltmadan Değiştirme
-
hocalar öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum herkese, soruma gelicek olursak,
.htaccess dosyam var. bu dosyanın içeriğini her değiştirmeye kalktığımda sistem otomatik olarak bir kopya oluşturuyor. bu kopya üzerinde değişiklik yapıp kaydediyorum. sonra o esas dizindeki dosyayla değiştiriyorum.
ve her defasında bana kullanıcı şifremi soruyor. bu işlemi tekrar tekrar yapmak benim canımı artık çok sıkmaya başladı. ben bu dosyayı çoğaltmadan direk üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim?
bir diğer sorum bu gizli dosyaların da hepsini görüyorum bunu nasıl kapatabilirim ? gizli dosyları gormek istremiyorum.
yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
kolay gelsin.
-
yok mu bilen arkadaşlar ?
ekran görüntüsü şu şekilde,

-
Kisasi :
root ile degistirmen gerek o dosyayi
Uzun uzadisi :
terminal acarsin
sudo -s calistirirsin sifre girersin root a dusersin
sonra .htaccess klasorunu ekranda gorurken bi ust klasore gecersin terminalden cd yazarsin bosluk birakip klasoru terminal uzerine surukleyip birakirsin
bu sada o klasorun yolunu verir
sonra enter basarsin klasorun icine girdikten sonra nano .htaccess calistirirsin dosya karsinda editlemeyi yaparsin ctrl+x yaparsin kaydedersin ve apache yi restart edersin islem tamam
kolay gele
-
O dosyanın üzerine tıkla, sonra CMD + i ye tıkla( Sağ tıkla "Get Info" ya basmak ın kısa yolu). Sonra açılan Info penceresinin en alt kısmında Share & Permissions alanı var. Orada,
senin_ismin Read only
staff Read only
everyone Read only
gibi bir liste göreceksin. Oradaki senin kullanıcı adın olan "senin_ismin" olan bilgideki Read only yi Read & Write olarak değiştir. Sonra apache ine bir restart at bakalım.
Konsoldan ise chmod 777 yaparsın vs ama gerek yok.
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------O dosyanın üzerine tıkla, sonra CMD + i ye tıkla( Sağ tıkla "Get Info" ya basmak ın kısa yolu). Sonra açılan Info penceresinin en alt kısmında Share & Permissions alanı var. Orada,
senin_ismin Read only
staff Read only
everyone Read only
gibi bir liste göreceksin. Oradaki senin kullanıcı adın olan "senin_ismin" olan bilgideki Read only yi Read & Write olarak değiştir. Sonra apache ine bir restart at bakalım.
Konsoldan ise chmod 777 yaparsın vs ama gerek yok.
-----------------------------oldu hocam çok teşekkürler. yeni yeni alışmaya başlıyorum bu macosa
@
tutrakan_d sanada yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum hocam.