folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Maddi Acidan Aileye Bagimlilik

Maddi Acidan Aileye Bagimlilik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Beyler yillardir kendi parami kazanmama ragmen aileme ozellikle anneme bu konuda asiri bagimli yetistirildim surekli para annemde toplanir parayi o yonetir ucundanda bize bisiler verir ihtiyaclarimizi falan karsilar evlilik surecime kadar bu zoruma gitmesede evli cocuklu biri olarak yillarca yurtdisinda calisip gecimimi sagladim koseye bisiler ayirdim ama isler 1 yildir pek iyi gitmedi ve tekrardan aileye bagimli yasamima donmeye basladim  dugunden dusen para vs anneme biraktim korusun die biz yerlesik bi hayat yasamadigimiz icin yanimda gezmiyim dedim 

Ailemin vede benim ozel harcamalarimiz gerektigi zaman surekli annemlere citlatmak zorunda kalir oldum annemde bunu tabiki mukemmel derecede degerlendirmeye basladi bir miktar paryaihtiyacim var ve dugun paralarimdan istedim resmen tehdit edildim israflikla suclandim benim olan parayi bile annemden alamaz istemeye korkar oldum her istedigimde sen skisinca ben gorurum seni ozaman gene gelirsin al paralarini ne halin varsa gor havalariyla surekli tehdit altinda hissediorum kendimi

sorun sucuki yine skisirsam die korkumdan alttan alip tmm deyip kapatiorum surekli konuyu hem ailemingozunde hemde kendi ruh alemimdecok kotu bir cokuntuye dogru gidiorum ne bok yicemi bilmiorum sizinde yardim edemicenizi biliorum ama iste paylasicak kimsede olmadigindan olesine icimi dokmek adina yazdim rahatlim biraz die.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

sonuçta annen seni korumak istediğine göre sen ona diklensen bile bişey yapmaz. paranın hesabını tutabilen biri değilsen bilemem ama hesabını kitabını yapabiliosan. al parayı bankaya yatır. kimse seni evlatlıktan reddedecek değil.

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

paranin hesabini iyi yaparim ama annem icin yemek su disi hersey gereksiz masraf oldugundan kiyameti koparir parayi ver ben yatiricam die nasil derim olayi cok terst anlayip senin benim parammi oldu simdiye kadar yedirdiklerim haram olsun diyip sktir gecebilme potansiyeli cok yuksek bir insan asiri alingan ve domine bir kisilik o yuzdenne sekil yapsamolmuor islerimde gitmiyor parasi batsin diyim sesimi cikarmim valla nabicam bilemiorum

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Arabayla adama çarptım 100.000 TL hastane masrafını karsilamazsam 500.000 tl dava açacakmış de bati bi kerede toptan ne aliorsan al ondan sonra taksit taksit ugrasmak zorunda kalma =)

yada annenle uğraşcana git ufak ufak kredi çek, borç nede olsa birikip 20-30.000 olacak o zaman iste parayı. alacaklı parayı vermedi, verecekli de parayı almadı falan dersin. yine taksit taksit istememiş olursun.

HolyOne tarafından 30/Haz/14 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

muhasebe gibi bir kursa git para yönetimini öğren yada iktisat oku.

ikitsat bölümünün çoğu kişi ne işe yaradığını bilmez. ama iktisat ,  para ve kaynak yönetimini öğretir.

nereye kadar birine bağımlı olacaksın. aile bağlarının güçlü olması güzelde dozunda ayrlamalısın.

aynı şeyde bende var ama şu şekilde bende çok alışmışım kendime çöp alsam anneme soracağım illa.

gerçi güzel fikir versede bir süre sonra onsuz alış veriş yapamadığımı fark ettim ve bayağı bir bağımlılık oldu.

şimdilerde kabuğumu kırıyorum. bazen kötü tercihler olsada en azından kendi tercihim diyorum. gitgide doğruyu buluyorsun zamanla. aksi takdirde sorun devam ediyor

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

paranin hesabini iyi yaparim ama annem icin yemek su disi hersey gereksiz masraf oldugundan kiyameti koparir parayi ver ben yatiricam die nasil derim olayi cok terst anlayip senin benim parammi oldu simdiye kadar yedirdiklerim haram olsun diyip sktir gecebilme potansiyeli cok yuksek bir insan asiri alingan ve domine bir kisilik o yuzdenne sekil yapsamolmuor islerimde gitmiyor parasi batsin diyim sesimi cikarmim valla nabicam bilemiorum

hiç bişe olmaz. hepsi ara gazı. en fazle 2 gün küser. 3. gün hizaya gelir. bence bi dene.

ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Seyh sen direk annemi dolayli yoldan nasil oldururum taktiklerini vermissin kadinkalpten gider;D

@futurist ayni durumda gibiyiz ne alsam hesap verir durumdayim bagimli olma sebebim suanda issiz olmam ve baska maddi kaynagimin olmamasi yoksa o kabugu ben parcalicam :D

@tagext  dedigingibi olucak gibi baska caresi yok biraz kusucez gibi bayrami beklicem yalniz bayramdanonce yardiririm sonra bayramda ortamda falan buzlari eritiriz artik D:

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

abi gidiyorsun annecim bele bele paralari alip bankaya yatiricam diyosun istiyosun laf ederse de annem senin lafina boynum kildan ince lakin para benim param kusura bakma diyorsun

( teyzemiz parayi yemis de sana soyleyemiyor olmasin ? ) :D

...said addicted.
Toplam Hit: 739 Toplam Mesaj: 8