folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Maide Suresi 44. Ayet Hakkında Ufak Bir Araştırmam

Maide Suresi 44. Ayet Hakkında Ufak Bir Araştırmam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Merhaba Hocalar

İstanbul beyazıt meydanına her gittiğimde oradaki tarihi bir çeşmenin önünden geçerken çeşmenin üzerine ispirtolu kalemle yazılmış olan şu cümle dikkatimi çekiyordu

"Allahın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirdir"
    (Maide.44)

Şu gün bugün araştırırım derken en az 1-2 yıl orada gördüm o yazıyı bir devletin görevliside silmedi bunca zamandır O Yazı da geçen ayeti diyanetten araştırdım

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=5&Ayet_No=44&I3.x=14&I3.y=7

Mealın tam açıklamasını yorumunu işin ehli insanlardan öğrenmek amacıyla Diyanet işleri Başkanlığına mail attım. Sonuçta ilahiyatçı değilim ve kuranıda pek fazla okuyan insan değilim gerçi okusamda ehli gibi anlayacak bir kişi olmadığımdan çünkü benim alanım değil bilgilenmek istedim.

Gelen Cevap:

Söz konusu ayetler Başkanlığımızın Kuran Yolu adlı eserinde şöyle açıklanmıştır. fazla bilgi almak için Maide suresinin ilgili ayetlerine bakmanızı tavsiye ederiz.
    Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyerek ilâhî emir ve yasaklan çiğneyenlerin durumu bu bağlamda üç açıdan değerlendirilmiş olup işledikleri kusur ve günahın cinsine göre nitelendirilmişlerdir:

Birincisi (44. âyet), Allah'ın indirdiğini inkâr ettikleri veya hafife aldıkları için onunla hükmetmeyenler olup bunlar kâfirlerdir.

İkincisi (45. âyet), Allah'ın indirdiğine inandığı halde onunla hiikmetmeyen-lerdir. Allah'ın hükmü adaleti, onun zıddı zulümü temsil ettiğinden onunla hük­metmeyenler zalimlerdir.

Üçüncüsü (47. âyet), Allah'ın indirdiği ile hükmetmemek, O'nun emrinden çıkmak mânasına geldiği için onunla hükmetmeyenler fâsıklardır.

Bazı müfessirler bu âyetleri şöyle yorumlamışlardır: "Eğer bir kişi ilâhî hük­mü yanlış, kendisinin veya başkasının hükmünü doğru kabul ederek, buna göre hüküm verirse bu kişi kâfir, zalim ve fâsıktır. Eğer bir kişi ilâhî hükmün doğrulu­ğunu kabul eder ve buna aykırı bir hüküm verirse İslâm'ın dışına çıkmış olmazsa da imanına zulüm ve fışkı karıştırmış olur. Eğer bir kişi hayatın her alanında Al­lah'ın hükmünü inkâr ve reddederse her bakımdan kâfir, zalim ve fâsık sayılacak­tır. İlâhî hükmü bazı noktalarda kabul eder, bazılarında reddederse iman ve İs­lâm'ını küfür, zulüm ve fiskla karıştırmış olur" 44 ve 45. âyetler yahudiler, 47 âyet ise hıristiyanlar hakkında inmiş olmak­la birlikte bu hükümler bütün insanlar için geçerli genel kurallar niteliğindedir.

Bir takım Yobaz tayfasının sırf Milleti gazagetirmek amacıyla ayetin sadece bir kesimini açıklamasız olarak yazdığını öğrenmiş oldum halkın mevcut düzene karşı ayaklanmasını, halkı Cumhuriyet rejimine karşı ayaklandırmak ve bu rejimi kuranları kafir olarak lanse etmek isteyen kimselerce beyazıt gibi tarihi bir semtin tarihi bir çeşmesine bu ayeti yazmış olduğunu gördük onun için diyeceğim şu kimse sizi Allah ve kuran ile aldatmasın kandırmasın kimse işin tam ehlinden bilgi almadan inanmayın kuru söze hareket etmeyin araştırın aştırmadan bilgi sahibi olmayın buradaki kişiler hangi mantıkla İslamın kurallarını uygun görmeden yönetenlerin bu kuralları koyduğunu idaa edebiliyorlar nasıl bir ayeti kullanarak insaları kafir bellediklerini görmüş olduk müridleri bilgilendirmek amacıyla ekleme gereği hissettim
    Saygılarımla

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    eyvallah hocam güzel araştırma.

Orman Mühendisi //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    irwa bunu yazdı:
    -----------------------------
    kafir derken bu gayrimüslimlikse sonuçta inanılan tanrı aynı tanrı.... :S
    -----------------------------
    ya o önemli değil inanaılan din önemli o bilinç olsa insalarda laikliği tam anlamıyla kavrarlardı zaten Türkiyede din denildimiydi akan sular duruyor hatta türkiyede müslüman cumhurbaşkanı tartışmalarına varacak derecede boş muhabbetler yapılmıştı bilirsiniz milletin en ince noktası din bu yobazlarda bunu bilip milleti buradan galyana gaza getiriyorlar buna şahit oluyoruz.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 1294 Toplam Mesaj: 3