Mail Aracılığıyla Edilen Hakareti Şikayet Etmek
-
Size Gelen hakaret küfür vb içeriği gelen mailin kaynağıyla birlikte şikayet dilekçesibe ekleyip şikayet edebiliyoruz savcılığa mailin kaynağında gönderenin ip adresi filan yazmakta fakat şöyle bir durum var
Gmail den gönderilen maillerde ip adresi gözükmemekte yol göstermiş gibi oluyorum ama birisi bize gmailden hakaret küfür ettiğinde peki onu nasıl şikayet edeceğiz ip gözükmüyor kaynakta her hangi bir bilgi de yok
Savcılık google la mı irtibata geçecek bilgilerini verin diye bu bana biraz imkansız gibi geldi ama bu iş nasıl olacak? -
eminim senin gibi bir çok kişi savcılığa bilgisizce şikayet talebinde bulunmuştur , sende şikayet et sonucu gör hocam adamların bir bildikleri vardır her halde
-
http://compnetworking.about.com/od/workingwithipaddresses/qt/ipaddressemail.htm
bu adreste bakın Gmail hakkında ne açıklama yapılmış
Google's Gmail service omits the sender IP address information from all headers. Instead, only the IP address of Gmail's mailserver is shown in Received: from. This means it is impossible to find a sender's true IP address in a received Gmail.
yukarıdaki yazıda ip tespitinin imkansızlığından bahsediyor
bu yüzden maildeki ip adresi adli yazışmalarla bulunabiliyormuş fakat Türkiye siber suçları sözleşmesinde taraf olmadığından gmail bu bilgileride Türkiyeye vermez miş bu durumda elmiz kolumuz bağlı mı? -
savcılık microsofttan nasıl bir mail adresini hangi ip'lerin açtığını isteyebiliyorsa google'dan da ister merak etme :)
sen yeter ki savcılığa taşı olayı cumhuriyet savcısı bu ip'yi isteyen yoldan geçen değil :)
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------
savcılık microsofttan nasıl bir mail adresini hangi ip'lerin açtığını isteyebiliyorsa google'dan da ister merak etme :)
sen yeter ki savcılığa taşı olayı cumhuriyet savcısı bu ip'yi isteyen yoldan geçen değil :)
-----------------------------
Bir ara microsoft bunuda yalanlamıştı vermiyoruz diye ama şöyle bir şey var google nin türkiye temsilciliği yok microsoftun var belki fark burada da olabilir -
microsoft yasaklıyosa ip'leri savcılık kimden alıyo :)
bilişim suçları denen polis amirliği kafasına göre mi işlem yapıyo :)
google'da istanbulda konferans veriyosa demek ki temsilcisi de war türkiyede :)
-
Eğer ortada bir tehdit ve cinayet gibi ciddi birşey varsa gmail ip adresini paylaşacaktır. Yabancı bir haber sitesinde okumuştum, haberin detayını hatırlamıyorum fakat aklımda kalan kızmı; bir suçluyu yakalamak için yahoo mail üzerinden yolladığı ip adresi lazım oluyor fakat yahoo e-maili yollayan şahsın ip adresini bir türlü paylaşmıyor, işte itibarımız sarsılır, kullanıcılarımızın güvenini kaybederiz falan diyor, yahoo ya dava açılıyor ve kaybediyor, tabi ip adresini paylaşmak zorunda kalıyor daha sonra.
-
hotmail ve yahoo da zaten böyle bir problem yok kaynağa baktığın anda kişinin ip adresi gözüküyor ama gmailde var bu problem gmailde ip gözükmüyor ve türkiye siber suçlar bilmemne sözleşmesi varmış türkiye onda taraf olmadığından savcılık gmailden talep etsede vermez diye okudum bir yerde
-
Sanırım yahoo maili kullanan kişinin adı soyadı doğum tarihini paylaşmamıştı, hafızam pek kuvvetli değil :\
-
Hocam ip bulunduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten :) onları vermesede önemi yok