Mail Blacklist - SPF Kaydı Vs- Destek
-
müritler acil yardıma ihtiyacım var,
Çalıştıgım şirket exchange 2010 kullanıyor. Mail adresimiz blackliste girdiği için şuan dışarıya mail gönderemiyoruzç
mxtoolbox vs den silmeye çalıştım ama bikaç saat düzeliyor sonra tekrar blacklist oluyor. bende mail IP yi değiştireyim dedim.
ve firewall a ikinci bir IP tanımladım aynı şekilde ikinci IP yi host-domain firmamın panelinde spf kayıtlarına txt ekledim. ayrıca yeni IP yi host cname A kaydına da ekledim eskisini sildim.
12-49 saatte güncelleneceği söyleniyor yeni IP ile, bu konuda emin olmadıgım birkaç şey var sormak stiyorum,
1. IP değiştirme işlemi için yaptıgım spf ye 2. ip yi de ekleme ve host a kaydında eski İP yerine yenisini yazmak dogru olan yol mudur?
2. blacklisttee neden bukadar sık düşüyorum? saatler sürmüyor. tüm networku tarattım, birkaç crakc vb çıktı. mailin baglı oldugu domaindeki siteyi de tarattım birkaç malware buldum ve sildim. sonra düzeldi ama birkaç saat sürdü tekrar black list.
bunun kalıcı çözümü için ne yapmalıyım? 2 gündür uyuyamıyorum tüm şirket üstüme geliyor
-
hocam sorun birinin bilgisayarında virüs var ve deli gibi spam mail gönderiyor bu sebepden blackliste düşüyorsunuz. Exchange serverda nasıl yapılıyor bilmiyorum ama bir filtreden geçirilip maillere öyle izin vermeniz daha iyi yada günlük mail sınırı tanımla sınıra geleni rahatca görürsün eski şirketimde başımıza gelmişti bu şekilde çözmüştük.
-
Hocam aynı @Ccaglayan 'ın dediği gibi bir bilgisayar virüs yemiş spam mesaj yolluyor her yere. Tavsiyem bir transport rule yaz uzantısı @şirketiniz.com olmayan (yani dışarıdaki) adreslere gönderilmiş maillerin bir kopyasını şu mail adresine koy dersin. Sonra onları incelersin. Mailleri bulup kullanıcıyıda bulup mail adresini geçici olarak disable et. Sonra bir güzel virüsü temizle bilgisayardaki , admin hakkı da verme bence. Sonrasında blacklistten çıkar.
Kolay gelsin.
-
exchange de open relay ayarlarını kontrol et,
Reverse DNS kaydı yapıldımı ip adreslerinin?
SPF de mx e hangi ip yi atıyorsan onu yaz .
DKIM açacaksan doğru yapılandırdığından emin ol.
Sunucu loglarına bakıp son 48 saatte kuşkulu mail gönderimi yada toplu mail kullanıcıların onu kontrol et.
-
eywallah saolun arkadaşlar
açık olan tüm pc leri ve sanal sunucudaki tüm siteleri defalarca tarattım. wirewall loglarına da baktım olaganustu bi mail gönderimi yapan user yok. serverde şifresiz mail gönderebilen herhangi bir yapı da yok.
@janni hocam
exchange de open relay ayarlarını kontrol et, Yapıldı
Reverse DNS kaydı yapıldımı ip adreslerinin? YAPILDI
SPF de mx e hangi ip yi atıyorsan onu yaz . YAPILDI
DKIM açacaksan doğru yapılandırdığından emin ol. ARAŞTIRIYORUM
Sunucu loglarına bakıp son 48 saatte kuşkulu mail gönderimi yada toplu mail kullanıcıların onu kontrol et. HERHANGİ BİR ANORMALLİK YOK
-
2-3 saat blacklistte kalıp dışarıya mail gönderemeyip sonra düzelme durumu hala devam ediyor. SPF ye ekledigim yeni domain de 12 saat geçmesine rağmen oturmadı henüz. hala eski IP gösteriyor.
-
1 up
-
Sunucuyu kullandığın alan adını atarmısın bir pm ile.
-
hocam cozumpark a yaz yada orda arattir eski konularda