Mail Güvenliği
-
sa arkadaşlar.
size bu yazımda mail güvenliği konusunda biligler vermeye çalışacağım.umarım faydalı olur.gizli soruyla başlayıp geniş bir alanda size yardımcı olacak bilgiler olacak.
GİZLİ SORU
arkadaşlar gizli soru normal kullanıcılar için şifrelerini unuttukları halde şifrelerini hatırlamak için seçmiş oldukları sorulara verilen cevaptır.
güvenliğe gelelim.arkadaşlar gizli sorunun en güvenli olanı soruyla en alakasız olanıdır.çünkü sizin mailinizi gizli soru yönetmiyle hacklemey açlışacak kişi önce tahmin yapacaktır.soruyla alakasız bir cevap gizli soruyu bulamamasına neden olacaktır.ÖRNEK
Soru:İlk çalıştığınız şirket?
Cevap:ben SagoPa KajmEr Dinlerim
evet arkadaşlar örnekte de gördüğünüz gibi alakasız bir cevap alakasızlığının yanında büyük küçük harf olayı adamımızın işini daha da zorlaştırıyor.
şuna da dikkat edelim.msn de icq da irc de bazıları kız taklidi yaparak sizden gizli sorunuzu istiyorlar bunlara dikkat.
sanal alemde kimseye de hakkınız da öyle çok bilgi vermeyin bu da size tavsiye
ŞİFRE GÜVENLİĞİ
evet arkadaşlar şifre seçimine gelelim şimdi de.arkadaşlar seçeeceğiniz şifre mümkün olduğunca uzun olmalıdır akılda kalacak olmalıdır ve sadece harflerden oluşmamalıdır.şifrenizin için de rakamlar da bulunmalıdır.şifrenizi direk yazarak hacklemeye çalışamk zor.bunun için şifre kırıcılar kullanılıyor ama korkmayın bu şifre kırıcılar zekanız sayesinde hiç bir işe yaramaz arkadaşlar.
bu şifr ek ırıcılar lamer dediğimizkullanıcı maillerini alabilir ancak.mesela nasıl bir şifreyi kırabilir
111111 123456 bunları kıabilir ancak =nemutluturkum1923diyene1920 gibi bir maili kıramazlar.
size şifre güvenliğini biraz daha açmak istiyorum.can alıcı noktalar burada.
FAKE MAİL
fake mailler html kodlarıyla yazılır.genellikle yeni,bilgisiz kullanıcıları avlamak için kullanılır.eskiden bu yönetmle su gibi mail hacklenirdi
neyse size fake maili açayım.fake mail doğağn görünümlü şahindir arkadaşlar.
size maili gönderen kişi aa@hotmail.com görünür ancak bb@hotmail.com dan gönderilir.anlamdanız mı..biraz daha açayım
mesela sizin sagopa kajmer dinlediğinizi varsayalım.sizin mailinizi almak isteyen kişi de bunu biliyor.size şöyle bir mail atması muhtemel.
hotmail şifreni gönder sagopa kajemrler yemek ye.
bu mail de size gönderen yerin de admin@sagopakajmer.org yazacak yani size sagopakajmerin resmi sitesinden atıldığını düşünecekesiniz.ama aslı bu değil tabii ki.sadece görürne orası..asıl maili senihacklemeyeçalışan@hotmail.com ama mailin orası siz de görünmeyecek tabi.adı üstünde fake mail.
tabi daha yaratıcı yollarda var arkadaşlar.
mesel şöyle maillere dikkat size ilk önce error 12 diye mail gelir.
ardından da hotmail yönetiminden admin@hotmail.com dan şifreniz de oluşan bir sorundan dolayı tüm mailler size ulaşamakta lütfen şifrenizi bize gönderin sorunu çözelim gibisnden bir mail gelir.aman dikkat arkadaşlar.şifrenizi gizli sorunuzu ve diğer üyelik bilgilerinizi isteyen maillerden uzak durun..
tabi fakei internet sitesi şeklinde de gönderebiliyorlar.mesela yakında msn yakında ücretli olacak bu formu doldur gibisinden bunlara yanaşmayın.dokunmayın.
KEYLOGGER
mailnizi çalmak için bulunan bir casus yazılımdır.genellikle internet kafelerde kullanılır.internet kafelerde ki kullanım amacı online oyunlarda ki şifreleri çalmaktır ama mail hacklemek için de kullandıldığı görülür.
bu programın çalışma şekline gelelim.program kalvye de yazılan herşeyi keyloggerı kuranın mail adresine gönderir.internet kafeden bağalndığınız zaman çıkmadan önce bilgisayara reset atmanız sizi keyloggerın şerrinden korur
bu konuya dikkat.
TRUVA ATLARI
trojan diye de duyarsınız.şifrenizi ele geçirmeye çalışan truva atlarıdır.bunlara karşı dikkatli olun.her gelen maile atlamayın her linke tıklamayın.
ama unutmayın göndermekle truva atını mail hacklenemez.eğer siz atlamazsanız hiçbirşey olmaz.
ÖNEMLİ ÖNERİLER
arkadaşlar bunları dikkate alın.
1-şifrenizi kimseye vermeyin
2-msnde ıcq da ırc de şifrenizz gizli sorunzu isteyenlere dikkat edin.
3-şifrenizi dikkatli seçin
4-size gönderilen .exeli dosyalara dikkatle bakın :))alıntı değildir ben yazmış vaziyetteyim :D
-
SARI bunu yazdı:
Eyvallah Kardeş Sana Bir sorum olacak... Bana Hotmail Hacker"lemek için Proğram Lazım bende var ama baya bir zaman alıyor bunun için bana bomber önerildi ama ben bu proğramı bulamadım sende varsa bana sana zamet gönderebilirmisin Butun arkadaşlara duyrulmuştur...
bu soruyu cidden soruyorsan cvp vermek istemiyorum arkadaşım :S hotmail hackelramak die bişiy mi var yav :Sbomberla mail hackleyemezsin bu arada :S