Mail Komutu (Php)
-
slm herkese.
şöle bi sorunum var: php de formdan alınan bilgileri bir mail adresine göndermek istiyorum. en aşağıda yazdığım kodları çalıştırdığımda böle bi hata veriyor.
Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\AppServ\www\form1.php on line 33
ve kodlarım da şöle:
$ad=$_POST['ad'];
$soyad=$_POST['soyad'];
echo 'adi:'.$ad.'
';
echo 'soyadi:'.$soyad.'
';
switch ($unvan){
case 'b':
echo 'ünvan: profesör
';
break;
case 'c';
echo 'ünvan: doçent
';
}
echo 'bolumu:'.$bolum.'
';
echo 'mail:'.$mail.'
';
echo 'telefon:'.$tel.'
';$bilgiler= 'Line 15\nLine 16\nline 17';
mail ( 'mail adresi', 'istek formu' , $bilgiler);
?>
-
<?php
if(isset($_POST['submit'])){$isim = $_POST['isim'];
$gon_email = $_POST['gon_email'];
$message = $_POST['message'];
$subject = $_POST['subject'];
$firmadi = $_POST['firmadi'];if (empty($isim)) {
echo "<br><b style='color:#ff0000;'>Adınız/Soyadınız alanını boş bıraktınız!</b><br><a href='javascript:history.go(-1)'>Geri Dönün</a>\n";
}
elseif (empty($gon_email)) {
echo "<br><b style='color:#ff0000;'>Email Adresiniz alanını boş bıraktınız!</b><br><a href='javascript:history.go(-1)'>Geri Dönün</a>\n";
}
elseif (!eregi("^[_\.0-9a-z-]+@([0-9a-z][0-9a-z-]+\.)+[a-z]{2,3}$", $gon_email)) {
echo "<br><b style='color:#ff0000;'>Geçersiz <b>E-Mail Adresi</b> yazdınız!<br><a href='javascript:history.go(-1)'>Geri Dönün</a>\n";
}elseif (empty($message)) {
echo "<br><b style='color:#ff0000;'>Mesajınız alanını boş bıraktınız!</b><br><a href='javascript:history.go(-1)'>Geri Dönün</a>\n";
}else {
$to = mailadresin@hoja.com; // buraya email adresinizi yazın
$message = "Merhaba,
$isim ($gon_email) isimli bir kullanıcı iletişim formu ile aşağıdaki mesajı gönderdi;
Mesajın konusu $subject;
Firma adı: $firmadi;
Mesajı:
$message
";mail($to,$subject , $message, "From: $isim <$gon_email>");
echo "Mesajınız gönderildi. İlginize teşekkür ederiz.";
}}
// Mesaj formu
else {
echo "
<form name='form' action='".$_SERVER[PHP_SELF]."' method='post'>
Adınız - Soyadınız :<br><input type='text' name='isim' size='50'><br><br>
E-mail Adresiniz :<br><input type='text' name='gon_email' size='50'><br><br>
Firma adı(opsiyonel) :<br><input type='text' name='firmadi' size='50'><br><br>
Mesajınızın konusu :<br><input type='text' name='subject' size='50'><br><br>
Mesajınız :<br><textarea name='message' rows='8' cols='38'></textarea><br><br>
<input type='submit' name='submit' value='Mesajı Gönder'>
<input type='reset' name='reset' value='Temizle'>
</form>
";
}
?>
hoja al değiştirerek yapabilirsin kusursuz çalışıyor. -
eywalah hoca saol . (ilk önce tşk ediyim şimdi sorular gelcek :D)
$to= mailadresin@hoca.com kısmı tek tırnak içine alınması gerekiyomuş yoksa hata veriyo.
nese onu çözdüm kodlar hata vermiyo artık ama mail adresime de herhangi bişey gelmiyo.
günlerce beklememiz gerekmiyo sanırım bilgilerin gelmesi için?
kodların denemesini awardspace.com da yapıyorum. beleş yer veriyo. ondan kaynaklı bişiler olabilir mi?
-
PCne mail server kurdunmu?
Kurduysan php.ini de mail function kısmının şu şekilde olduğundan emin ol
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25; For Win32 only.
sendmail_from = mailin@mailin.com -
beyler yardımlar için saolun.
hikaye şöle idi. ege ünv. kütüphanesinde çalışıyom ben. burdaki herif dedi bi form yap php ile bilgileri mail adresime gelsin.
işte onla uğraşırken mail server meselesine geldik şimdi de server rektörlükteymiş a.q e bizim elimiz de o kadar uzun değil o yüzden gerek kalmadı ama nese yine de öğrendik.
tekrar saolun.
-
php.ini ayarını yaptım ama mail server ne işe yarar tam anlamadım.
benim makina server değil o yüzden mail server kurunca ne işe yarıcak onu da anlamadım.
ama örneğin biz bi domain alsak ve oraya bi form koysak gidip domaini veren makinaya mı kuracaz mail server ı a.q
kendi makinam da server olmadığına göre bu işi başka bi yoldan halletmenin yoklu yok mu?
-
drago akşam geliom kafanı kırmaya : ))))
kütüphanenin neresindensin bakem sen? okadar ders çalışmaya geliom arada paslaşalım ??
-
Dai mail server olayını söz gelişi söylüyoruz.
Sen mail almayacaksın sadece göndereceksin eğer almak istersen o zaman iş uzar, DNS statik ip vs vs rektörlüğe kadar gider işte :)
O yüzden apache,php,mysql hepsi bir arada olan paketler var onu kurduktan sonra merak mail serveri kurabilirsin (bildiğin program) kurduktan sonra php.ini den ayarlamaları yapıp basit bir formmail scripti ile mail gönderebilirsin. Anlıyacağın mail gönderme işi tek pc ile oluyor.
Edit: merak mail server dışında programlarda kullanabilirsin mail enable vs araştırarak bulabilirsin, mail enablenin crackıda bulmak iş sanırım mail enablenin prf. sürümü freeydi
-
azmin zaferi :)
mail server filan hikaye imiş yaw.
ege nin kendi serverı o yeteneğe sahip.
amele_2 ben kütüphanede internet cafe gibi olan yerin karşısındaki odadayım. beklerim...
zaten pazar günü de tanışcaz.