Maili Hacklenen , Geri Almak İsteyen Tüm Yeni Kullanıcılar İçin
-
Son zamanlarda sürekli açılan " MSN im hacklendi yardım " , " Mailim hacklendi yardım " gibi konuların mümkün olduğu kadar açılmaması için , Yeni başlayanlara ( ki mailini kaptıran yeni başlıyordur ) mail güvenliğinizden ve olurda hacklenirse o maili geri alma yollarını anlatacağım..
- Her zaman kendinize prensip edinin. Biryere kaydolurken ( mail alırken , icq alırken , domain alırken , biryere kaydolurken herhangibir forum olabilir ) Kesinlikle kaydolurkenki bilgilerinizi;
İsim , Soyad , Ülke , Gizli soru , Gizli cevap , Posta kodu , Doğum tarihi gibi o forma kaydolurken yazdığınız bilgileri muhafaza edin. - Herhangibir siteye , foruma , mail alırken kesinlikle birkez kullandığınız şifrenizi birbaşka hesabınızda kullanmayınız. Hatta mümkünse , her yeni alacağınız Mail vb. için farklı İsim , Soyad , Ülke , Gizli soru , Gizli cevap , Posta kodu , Doğum tarihleri kullanmaya çalışınız.
Bu çok önemlidir , mesela A sitesinin yetkilisi sizin kullanıcı şifrenizi öğrenebilir ( Login olurken şifrenizin şifrelenmediği bazı sitelerde geçerlidir bu, ama gene profil mailinizi değişip şifrenizi istetebilir ve dolayısıyla mailiniz yada bilimum üyelikleriniz hacklenmiş olur )
Cafeler için yapabilecekleriniz.. - Mailinize , MSN inize vb. Cafelerden giriyorsanız makine başına geçmeden önce Cafe sahibine sorun , Deepfreeze , yada Norton Goback gibi yazılımları mevcutmudur diye. Eğer varsa rahat rahat girebilirsiniz üyeliklerinize , eğer yok derse o zaman biraz daha temkinli davranmanız gerekecek. Mümkünse o kafeye birdaha gitmeyin , eğer başka çareniz yoksa şifrelerinizi ,
Başlat / Programlar / Donatilar / Erişebilirlik / Ekran Klavyesi araçığı ile giriniz. Bu sadece keylogger vb. yazılımlar için birnebze sizi korur. Ama kafeyle işiniz bittiğinde en yakın zamanda güvenli olduğunu düşündüğünüz biryerde şifrelerinizi değiştiriniz. - Kafede birbaşka alacağınız önlem , mailiniz açık bırakan birisiyseniz yada başınıza benzeri bir olay geldiyse , gelmemesi için mailinizin "Login Sension" ( Açık kalma süresi ) bunu 15 DK gibi bir süreye indirin. Makineye sizden sonra geçecek birisi fazla birşey yapamaz. Genede siz Logout yapmadan çıkmayın :)
İnbox unuza gelen mailler hakkında..
- Tanımadığınız kişilerden gelen mailleri açmayın denir.. Bişeycik olmaz rahat olun yapabilecekleri sınırlıdır , sizi kandıracak yollarla mail yollar , fake mail vb. Birgün mail gelir adınızı ister , birgün soyadınızı , bu şekilde doğum tarihinize kadar gider hakkınızda bilgi toplar , üyeliklerinizde şifre unuttum diyerek ele geçirdiği bilgileri kullanarak size zarar verebilir
- Gizli sorunuzu , cevabınızı karmaşık alakasız yapmanız , gelecek olan fake mailleri yememeniz mailinizin gitmesini %90 engelleyecektir.
Günümüzde en çok kullanılan mailler @gmail.com @hotmail.com @yahoo.com dur , ve Şifre Unutma prensibi hemen hemen hepsinde farklıdır ,
@hotmail.com @msn.com @messengeruser.com yada rasgele aldığınız @siteadi.com gibi MSN adresleriniz için Profil sayfasından gereken güvenlik işlemlerini yapabilirsiniz. Bunun için adres : www.passport.net dir . Orada yapacağınız en önemli olay , İkinci Mail adresinizi belirtmeniz olacaktır.
@Yahoo.com için , Maili register ederken girilen Doğum Tarihiniz , Gizli sorunu/ cevabınız sadece ilk kayıtta ayarlanır. Sonra bunu değişmeniz mümkün değildir. Siz siz olun Yahoo gizli sorunuzu vs kaptırmayın. Kısır döngü bi o bi siz alır gidersiniz. ( değişen sadece ülkedir yaklaşık 100 küsür ülkeden en hoşunuza gideni seçiniz )
@gmail.com da ise,
Şu bilgilerinizi kesinlikle saklayın.. Kağıda mı yazarsınız , txt e mi koyarsınız.. Yeterki koyun.
1.Hesabınızı yarattığınız tahmini tarih:
2.Size davet yollayan kişinin @gmail adresi , ne zaman yolladıysa hatta o davet linkini saklayın biryerde
3.Maillerinizin içinde birkaç klasör açın mail gittiğinde ," içinde benim yaptığım şu şu şu klasörler vardı "demeniz için,
@gmail.com için şifre sorunları sayfası@hotmail , @msn , MSN adresleri sorunlarınız için burasi
Eğer mailiniz gittiyse hemen hemen heryerde işe yarayacak olan @gmail harici ( kendi sayfasında zaten soruyor )
Şu forum'u doldurarak yetkili mail adreslerine yollayabilirsiniz,
Yollayacağınız adres hotmail , msn için : WW.00.EN.MNL.T01.HAC@css.one.microsoft.com
Hi! My mail hacked.. And i can't retrieve my password from Lost Password page. I think all my informations ( my secret question and my answer changed ) so i cant take my mail back.. Here is my mail informations.
-First and Last Name (isim soyisminiz)
- Sign-in name (the account you are having difficulties
with) (kullanıcı adınız)
- Date of birth (Month/Date/Year) (doğum tarihiniz)
- Country or Region (ülke)
- State (şehir)
- ZIP or Postal Code (şehrinizin posta kodu)
- Approximate date of last successful sign-in (yaklaşık olarak en son log-in olduğunuz tarih)
- Approximate date of account registration (yaklaşık olarak kayıt tarihiniz)
- A list of as many former passwords you used with this
account as far back as you can remember (hatırlayabildiğiniz ve daha önceden mailde kullandığınız şifreler)
- A list of as many of your Folders as you can remember (mailinizde oluşturduğunuz klasörlerin isimleri)
- The name of your Internet Service Provider. If you access
your account from outside your home (for example, from
school or work) please include the name of the
organization. (internet sağlayıcınızın adı )
- Your IP address. You may check it by going to
http://www.whatismyip.com. (ip adresiniz eğer bilmiyorsanız bu adrese girerek öğrenebilirsiniz)
- List of Secret Questions and Answers historically
associated with your account (gizli soru ve cevabınız)Yazıp yollarsanız en geç 2 gün içinde mail sizde olacaktır .( birçok kişinin mailini almasında yardımcı oldum , birçoğuna şifre resetlenmiş şekilde geldi gelmeyenlerde oldu tahminimce en ufak eksik bilgide mail geri verilmiyor..)
Bu yazıyı umarım " yardım mailim hacklendi " vs diye konu açanlar okur ve yazmazlar..
- Her zaman kendinize prensip edinin. Biryere kaydolurken ( mail alırken , icq alırken , domain alırken , biryere kaydolurken herhangibir forum olabilir ) Kesinlikle kaydolurkenki bilgilerinizi;
-
ben maili geri alma konusunda bir çok arkadaşa aynı yontemi uyguladım gelmedi.Sorun ne olabilir.