Maksimum Google Bot Aktivitesi Ve Host Dayanıklılığı ( Cpu Bw )
-
Şimdi arkadaşlar bir subdomainim var ve wp kurulu. içinde 3 k ya yakın makale bulunmakta.
Tabi google bunalrı gıdım gıdım indexliyor ki buda işime gelmiyor. çünkü günde 120 kadar makale eklemekteyim.
Sorum şu : sınırsız linux host ve cpu limitinin % 25 olduğu bir hostta google bot ziyaret süresini google web master tools dan maksimum a çeksem cpu kullanımını aşarmı ?
Host kaliteli bir firmada fakat teknik ekip ile yüzgöz olmak istemiyorum.
Genel olarak deneyimi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
-
cpu kullanımı daha çok eklenti ve tema kaynaklıdır. gereksiz gördüğün eklentileri pasifleştirirsen sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. makaleleri zamanlayarak mı yayınlıyorsun? wordpressi baz alarak konuştum.
itfaiyeci tarafından 18/Ağu/12 14:40 tarihinde düzenlenmiştir -
itfaiyeci bunu yazdı
cpu daha çok eklenti ve tema kaynaklıdır. gereksiz gördüğün eklentileri pasifleştirirsen sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. makaleleri zamanlayarak mı yayınlıyorsun?
Sitenin cpu kullanımını 18 saat inceledim ve %25 lik kotanın %20 sini bile hiç aşmadı (maksimum hitte). Yani site ve eklentiler zaten aşmıyor.
Hayır zamanlı değil manuel ekliyorum. Fakat günde 4 kere farklı saatlerde 30 konu olmak üzere ekliyorum ( sandbox sıkıntısı olmayınca kafama göre takılıyorum :D )
-
Bu konudada mı bilgisi ( yaklaşık olarakda olsa ) olan yok ?
-
Bir çok webmasterın ortak sıkıntısı indexlenmek. Bunun için öncelikle webmaster araçlarından sitemap.xml gönder. Daha sonra sitemap içindeki linkeri txt aktar ve pingfarm.com aracılığı ile pinglet. Daha sonra rss yi rss dizinlerine ekliyorsunuz. Ve sayfalarınız eklendikten sonra 5 dk içindec indexleniyor :) Benim kullandığım taktik budur :) İşe yaradığı tecrübe ile sabittir.
Edit: Seo konusunda makaleler ekleyeceğiz yakın zamanda. Şu aralar işlerle meşguluz :)
interfector tarafından 18/Ağu/12 16:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Maksimuma çeksende bir anda 1000 tane google bot sitene giriş yapmayacak. Bence bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Ayrıca google'da botlarının siteye zarar vermeyecek sürelerde gezecek biçimde evcilleştirmiştir.
-
interfector bunu yazdı
Bir çok webmasterın ortak sıkıntısı indexlenmek. Bunun için öncelikle webmaster araçlarından sitemap.xml gönder. Daha sonra sitemap içindeki linkeri txt aktar ve pingfarm.com aracılığı ile pinglet. Daha sonra rss yi rss dizinlerine ekliyorsunuz. Ve sayfalarınız eklendikten sonra 5 dk içindec indexleniyor :) Benim kullandığım taktik budur :) İşe yaradığı tecrübe ile sabittir.
Edit: Seo konusunda makaleler ekleyeceğiz yakın zamanda. Şu aralar işlerle meşguluz :)
hocam ne seo nede başkasına ihtiyacım var ki seo makaleleri yazan benim zaten :D
Yanlız günde 120 konu eklendiği zaman sen 5 bin yerede pingletsen yemez.. ( 3 aylık sitede )
bu yüzden bana sorumun cevabı lazım yoksa seo falan fişman her şekilde hallederim..
Kısacsı bana botların ( ağzımız bota alışmış aslında örümcek demek istiyorum ) sitede daha çok kalması ve daha çok link toplaması
iLLuMiNaTi tarafından 18/Ağu/12 17:12 tarihinde düzenlenmiştir -
TeRRoR bunu yazdı
Maksimuma çeksende bir anda 1000 tane google bot sitene giriş yapmayacak. Bence bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Ayrıca google'da botlarının siteye zarar vermeyecek sürelerde gezecek biçimde evcilleştirmiştir.
Lafın gelişi bot diye kullanıyoruz zaten hocam. Botlar her zaman gelmez böyle yeni siteye.. fakat örümcekler durmadan gelir. Bana örümcekler lazım. ne kadar çok örümcek ve ne kadar çok sitede kalma süresi o kadar kazanç. yoksa google bot isterse 1 hafta sonra uğrasın önemli olan örümceklerin ne topladığıdır..
Edit : bu arada googlenn kendi panelindede yazar aşıma ve yoğunluğa uğratabilir diye. evcilleşmiş felan değil yeri gelir sitenin amk bazen. Ama bana tecrübe lazım hocam laf değil ( yanlış anlama )
iLLuMiNaTi tarafından 18/Ağu/12 17:13 tarihinde düzenlenmiştir