Malzeme Bilgisi Ödev Sorusu (Yardım)
-
arkadaslar bi soru varda ödev hazırlıyorum soruyu çözebilecek var mi acaba
Atom numarası 14 olan silisyumun üç izotopu vardır . Bu izotopların atom ağırlıkları ve doğada bulunma % oranları aşağıda verilmiştir.
Silisyum periyodik cetveldeki gösterilen ortalama ağırlık oranı nedir?
İzotop No Nötron Sayısı Atom Ağırlığı(Gram) Doğada %miktarı
1 14 27,976927 %92,33
2 15 28,976495 %4,67
3 16 29,973770 %3,10
yapabilecek varsa çok makbule geçer tabi çözümleriyle birlikte gidişatı falan yazılması lazim ödev yapıcam cünkü :)
-
malzemeden anlayan yok sanirim :D
bi soru daha eklicem kimyacılar anlarsa onlarda yapabilirler :D
Kalayın atom ağırlığı 118,69 gram ve özgül ağırlığı 5,765 g/cm(küp) değerindedir . 75 cm(küp) kalayda kaç atom vardir ?
-
iki soru da tamamen formülü alıp yerine koyma sorusu.
100 km/saat hızla giden araç 100 km yolu kaç saatte gider gibi birşey.Formül ezberlemek saçma olduğu için hatırlamıyorum ama mantık olarak şöyle olmalı
ilk soru içinher bir izotopun ağırlığını bulunma yüzdesiyle çarp hepsini topla periyodik cetvelden kontrol et.
ikinci soru için ise,
ağırlık gram ile ölçülmez kütle gram ile ölçülür soruda bir sıkıntı var sanırım kütle ve özkütle kabul edersek orayı
özkütle = toplamKütle/toplamHacim
o zaman özkütle*toplamHacim = toplamKütle
Buradan toplam kütleyi bulursanatom sayısı = toplamKütle / birAtomunKütlesi
edit: yanlış anlama ama sorular için malzeme bilimcisi olmaya gerek yok lise1 kimyasında bunlar öğretiliyor zaten.
uLtRaLoVeR tarafından 10/Kas/13 12:52 tarihinde düzenlenmiştir -
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı
iki soru da tamamen formülü alıp yerine koyma sorusu.
100 km/saat hızla giden araç 100 km yolu kaç saatte gider gibi birşey.Formül ezberlemek saçma olduğu için hatırlamıyorum ama mantık olarak şöyle olmalı
ilk soru içinher bir izotopun ağırlığını bulunma yüzdesiyle çarp hepsini topla periyodik cetvelden kontrol et.
ikinci soru için ise,
ağırlık gram ile ölçülmez kütle gram ile ölçülür soruda bir sıkıntı var sanırım kütle ve özkütle kabul edersek orayı
özkütle = toplamKütle/toplamHacim
o zaman özkütle*toplamHacim = toplamKütle
Buradan toplam kütleyi bulursanatom sayısı = toplamKütle / birAtomunKütlesi
edit: yanlış anlama ama sorular için malzeme bilimcisi olmaya gerek yok lise1 kimyasında bunlar öğretiliyor zaten.
Cevaplar icin tskrler hocam ayrica yok yanlis anlamam cunku kimyayi lisedede universitede hem sevmedgm icin hemde hic anlamadgm icin yardim istedim iste sevmyrm ama basimizda var boyle bi ders o yuzden mecburen vermemz gerekyr :)