Malzeme Sorusu [Yardım]
-
Arkadaşlar 3 tane malzeme sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim
1-Tungsten yada volfram (w) neden metalik bağlı bir malzeme olmasına rağmen ergime sıcaklığı NACI den yüksektir ?
2-Neden ß-spodumends ve SiO2 nin ısıl genleşme katsayısı sıcaklığa bağlı olarak çok az değişir ?
3-Çelik metalik bağlı bir malzeme olmasına rağmen ısıl işlemi kovalent bağlı SiC den neden yüksektir ? -
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar 3 tane malzeme sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim
1-Tungsten yada volfram (w) neden metalik bağlı bir malzeme olmasına rağmen ergime sıcaklığı NACI den yüksektir ?
2-Neden ß-spodumends ve SiO2 nin ısıl genleşme katsayısı sıcaklığa bağlı olarak çok az değişir ?
3-Çelik metalik bağlı bir malzeme olmasına rağmen ısıl işlemi kovalent bağlı SiC den neden yüksektir ?
-----------------------------hocam okuduğun bölüm nedir? bu tarz sorular çok hoşuma gidiyor
-
galiba sende metalurjistsin :D bunlar ne biçim sorular hocam henüz 2. sınıfım bölümden soğudum :D
-
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar 3 tane malzeme sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim
3-Çelik metalik bağlı bir malzeme olmasına rağmen ısıl işlemi kovalent bağlı SiC den neden yüksektir ?
-----------------------------sorularına cevap veremeyeceğim zira malzeme bilimiyle ilişkim sadece kendi alanımla sınırlı. Lakin, finlandiya da nerede(hangi okulda) olduğunu bilmek isterim. Ben bu sene Helsinki Aalto universitesi için çabalıyorum da:))
-
her mühendis görüyo hocam malzeme dersini :)) biz detaylı görmüyoruz ancak MALZEMEcilerden :)
vizesinden 72 aldım ancak çözemedim bunları.. kopyayla :D hocaya soram bakalım unutmazsam yarın falan..
-
Makine mühendisliği okuyorum fakat hocalarımız çok kasıyor :)
Neredeyse bizi metalurji mühendisi haline getirmeye çalışıyorlar ...
İlginiz için teşekkürler :)
-
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------Makine mühendisliği okuyorum fakat hocalarımız çok kasıyor :)
Neredeyse bizi metalurji mühendisi haline getirmeye çalışıyorlar ...
İlginiz için teşekkürler :)
-----------------------------hangi şehirdesin la musta?
-
bu sorular ne böyle ya, ben de makina okudum ama bana hiç çıkmadı bu sorular, ama bende ögrenmek isterim cevabını