Mandela Effect
-
Yok monalisa yok volkswagen yok mickey mouse yok looneytunes felan bir şeyler oluyormuş bilgisi olan
-
Pek de önemli bir şey değil. Gördüğün bir şeyi beyin kaydederken ön plana çıkan kısımları daha öncelikli kaydediyor. Mcdonalds'ın amblemini M olarak kaydetti diyelim hafızaya. Örnek olarak bu "m" köşeli miydi yoksa yumuşak hatlı mıydı? M olduğunu hatırlıyorsun ama bunun hatları önemsiz olduğu için arkaplanda kalıyor ve beyin direk onu tamamlıyor. Bu yüzden birisi "m" bu şekilde derken bir başkası hayır "M" bu şekilde diyebiliyor. Veya işte "Mc" yazısı kırmızı mı yoksa sarı mı? Veya mcdonalsın palyaçosunun burnunda kırmızı top var mı yoksa yok mu? Volkswagen'in amblemi W mu yoksa V mi gibi ikilemde kalınan durumlara deniyor bildiğim kadarıyla bu. Bazen birşeyden çok emin olursun ama onun öyle olmadığını kanıtladıklarında lan ben niye öyle hatırlıyorum yeminle öyleydi ya diye beynin tarafından yanılsamaya düşersin gibi gibi.
-
http://www.turkpsikiyatri.com/C18S2/konfabulasyon.pdf
Birde rica ediyorum cümle kurmaya vakit ayıralım, birşey anlamadım dediğinden. Raamlis'in anladığını düşünüp onun bahsettiği konunun temeli yukarıda ki linktir.