folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Manisa Öğrenci Yurdu Vakfı, Vatandaşlardan 50 Milyon YTL Topladı -- Fakat :)

Manisa Öğrenci Yurdu Vakfı, Vatandaşlardan 50 Milyon YTL Topladı -- Fakat :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

http://img.takvim.com.tr/2008/05/08/im/E28F37DBFEA04F4E8B2505EFb.jpg

Kendine vakıf

Manisa Öğrenci Yurdu Vakfı, vatandaşlardan 50 milyon YTL topladı Vakıf, "Yurt yapacağız" diyerek aldığı araziye de lüks otel yaptırdı....

İşte canım Türkiyem'den gündemi sarsacak bir vurgun haberi daha... Manisa ve Ankara, dernek olarak kurulan bir vakfın inanılmaz yükselişini konuşuyor. 1954 yılında yoksul öğrencilere burs ve yurt yardımı yapmak için kurulan Manisa Yüksek Öğrenci Yurdu Derneği, bir süre sonra vakıf oldu! İlk iş olarak da merkezini Ankara'ya taşıdı.

İstanbul'da bile arazisi var
    Bu arada vakıf yetkilileri hayırsever vatandaşlardan ve belediyeden öğrenci yurdu yapmak için ucuza araziler aldı! Ancak vakıf, öğrenci yurdu yerine arazilerin bir kısmına lüks oteller yaptı. İşletmesini de profesyonel ellere bıraktı! 50 milyon YTL'lik taşınmaza sahip olan vakıf, İstanbul'da bile işadamlarına arazi sattı.

Vakıf Holding!

Manisa Öğrenci Yurdu Vakfı, yurt binası yapmak için kuruldu. Ancak verilen araziler, otel oldu. Tesislerin kira gelirleriyle vakfın mal varlığı 50 milyon YTL'yi buldu.

Manisa, dernek olarak kurulan bir vakfın inanılmaz yükselişini, konuşuyor. 1954 yılında kurulan Manisa Yüksek Öğrenci Yurdu Derneği, 1965'de vakıf haline getirilerek merkezini Ankara'ya taşıdı. Bu arada vakfın mal varlıkları da çoğalmaya başladı. Ancak yıllar boyu ne Manisalılar ne de resmi bir yetkili, vakfın çalışmalarına katılamadı.

'Öğrencilere faydası yok'
    Trilyonluk taşınmazlara sahip olan vakfın amacı dışında kullanılması, Manisa Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Avukat Cemil Altınbilek'i isyan ettirdi. Altınbilek, "Vakıf halen Ankara Cebeci'deki Cebeci Yurdu'nun sahibi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne kiraya verilmiş olan bu yurdun, kira gelirlerinden, Manisalı öğrencilere bir fayda yok" dedi. Altınbilek, vakfın İstanbul'da yurt yapmak için kendisine verilen arazileri de sattığını belirterek iddialarını şöyle sürdürdü:

'Raporlara da yansıdı...'
    "Vakıf, Manisa'da Saruhan Otel'in bulunduğu araziyi, yine tahsis yolu ile sembolik bir bedelle yurt yapmak için aldı. Ama 4 yıldızlı bir otel yapılıp işletmesini kiraya verdi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi kampusundeki Hazine'ye ait 9 bin 350 metrekarelik arsayı da yurt yapmak için 1995 tarihinde ve çok düşük bir bedelle aldı. Ancak hiçbir tesis yapmadı. Vakfın mal varlığı 50 milyon YTL. Bu nasıl bir vakıftır ki ticarethaneye dönüşebiliyor. Aksaklık, müfettiş raporlarına da yansıdı."
    BunDan Kim Hesap Soracak...

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

vatandaş gözüyle bakarsak; turizm adına büyük bir yatırım.. tebrik etmek lazım :)

akıllı bi insanın gözüyle bakarsak; amkdum şerefsizleri :/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------

vatandaş gözüyle bakarsak; turizm adına büyük bir yatırım.. tebrik etmek lazım :)

koptum a.q:)))))) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaPTiXX
    CaPTiXX's avatar
    Erkek
    bu haberlerin sonu gelmez..

Hakanlar Hakanı, Sultanlar Sultanı Cennetmekan II.Abdulhamid Han..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

fetoş usulü yapmışlar la.

yorum süper hoca :) 

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Memleketimi seviyorum ya :D Ne kurnaz elemanlar var :D

Sen hiç kaval çaldın mı?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keita
    keita's avatar
    Erkek
    helal olsun ama vatandaşa değil tabiki dolandırıcılara ..
    vatandaş da neye yardım yapacağını bir düşünmeli artık

AkıLLısı Bizi BuLmaz, DeLisi Götümüzden AyrıLmaz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    bundada bir bit yenigi vardir.. kollanmasalar bu duruma gelemezlerdii.. zehir zıkkım haram olsun o para ve oradan gelecek olan kazanc onlara.. insallah tepe tekla gelirsinizde görürüm ben onlari..
Toplam Hit: 2007 Toplam Mesaj: 8