folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Marka Tescil İçin Gerekli Evraklar

Marka Tescil İçin Gerekli Evraklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Merhabalar ,

Sevdiğim bi abimizin bi cafesi var , kendisi Cafenin İsmini Tescil ettirmek istiyor , bu işide benden istedi.

Bi kaç site dolaştım hangi evraklar gerekiyo bulamadım , ayrıca bu işin maliyeti ne kadar ?

Hangi kaleme ne kadar para vericez ?

İşlemleri nereden yürütücez ?

Noter tasdikli vekalet gerekiyormu ?

Bunların cevaplarını bilenler varsa beri gelsin :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek

hocam bende yeni konu açmıyayım. Bi amatör futbol takımı kuruldu ikamet ettiğim ilçemde bu kulube logo yapıtım ve internet sitesi açtım. Merak ettiğim şimdi onlar TFF ye lisans vb. kayıtlarını yaptırdılar. onlara yaptığım logoya tescil işlemi yada benzeri birşeyler gerekiyo mu ?

#hayat bir sifreleme algoritmasından ibaret.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

FurkanmiX bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam bende yeni konu açmıyayım. Bi amatör futbol takımı kuruldu ikamet ettiğim ilçemde bu kulube logo yapıtım ve internet sitesi açtım. Merak ettiğim şimdi onlar TFF ye lisans vb. kayıtlarını yaptırdılar. onlara yaptığım logoya tescil işlemi yada benzeri birşeyler gerekiyo mu ?

-----------------------------

Bende adabazardayım hangi kulupmüş o ?

Bence tescil ettirilmesi gerekir hacı , yarın öbür gün aynı isimle açmasınlar sonra baska bi tane daha.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

http://www.tpe.gov.tr/portal/default.jsp

burdan online olarak başvurabilirsin hocam.. gruplara göre ayırmışlar orda biraz siteye gözat kodunu bulduktan sonra marka olarak başvuru yapıyorsun online işlemlerde form doldurmadan önce bankaya para yatıracaksın sonra başvuru işlemlerini başlattıktan sonra 1 yıl gibi araştırma süresi var onaylandıktan sonra tekrar para yatırıyorsun.. 10 yıllık haklarını aldıktan sonra 10 yıl sonra tekrar ücret yatırıyorsun.. cafenin isim tescil masrafı ne kadar olur bilmiyorum ama benim arkadaşlar bir kaç sitenin haklarını satınaldılar ilk 280 tl ücret verdiler 5 ay gibi araştırma sonrasında 250-300 TL daha verdiler.. fiyatlarını tam bilmiyorum ama bu rakama yakın bişeyler ödediler seninki farklı olduğu için farklı ücret alabilirler dedğim gibi yukardaki siteye gözat giriş kapısı ordan başlıyor..

Toplam Hit: 784 Toplam Mesaj: 4