Marka Tescili Hakkında Bilgi
-
marka tescil ettirmek istiyorum bunu aracı firmalar yapıyor fakat komisyon koyuyolar ben bunu direk 1. elden halledebilirmiyim.(nettende başvuru var fakat e imza istiolar)
ort 9 ay sürüyormuş galiba bunu kısaltmanın yolu yokmu :D
bide com.tr uzantılı domain için marka tescili ve şirket kurmaktan başka yol varmıdır :D
-
Dahadün araştırdım Artık e imza sistemine geçilmiş bazı yerlere başvuru yapman veya bişiler çıkarman için e-imza gerekiyor e-imzasız olmaz bence
-
evet bilenlerden cevap almaya devam ediyorum
ayrıca 1 soru daha
com.tr domain alırken domainin ismi şirket isminde bire bir geçmesi gerekiyormu yoksa 3 te 2 si geçerse kabul olurmu :D
-
domain iÇin şirket olmasına gerek yok şahıs firmasıda olabilir. isim konusundada, mesela tahribat inşaat nakliyat harfiyat ltd şirketi için tahribat.com.tr yi veya tahribatinsaat.com.tr yi yada tahribatnakliyat.com.tr yi alabilirsin. örnekler çoğaltılabilir
-
marka tescili 9 ay sürmez
.com.tr almak için şirket ünvannda ne ise o olmalıdır domainin
yani şirket ünvanında olmayan bir kelime domain isminde olamaz
napcam diyosan
1- ticaret sicil e başvurup şirket ünvanına o kelimeyi ekletmek
2- marka tescil
290+ kdv ye isimtesvil firması yapıyor ama zamann var anlarım diyosan kendin uğraşabilirsin
not : isim tescil hosting işini beceremiyor hatta berbat ama domain ve marka tescil işlerini çabuk hallediyor tecrübe ile sabittir (:
-
domaini de beceremiyo hocam zaman zaman değişiyo 11 saat taciz ettim ondan sonra domaini alabildim isimtescil den bi daha da töbe ettim süresi dolsun domaini de bi daha almıyacam o derece bıktım :| :D