Marka Tescili Hakkında Yardım?
-
İşletmesini yapmıs oldugumuz mekanlardan bırı ıcın mal sahıbının marka tescil ettirmek istemesi üzerinde ınternette yaptıgım arastırmalarada bırcok sınıf var ve hangı sınıfta yer alacagına karar veremedim.
Araya danısman fırma tutmak zorundamıyız tutmanın avantaj tutmamanın dezavantajları nelerdır.
Daha once yaptırmıs olan arkadaslar varsa yardımcı olursa sevınırım .
sektor gıda lokanta işletmesi
Teşekkürler
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------
İşletmesini yapmıs oldugumuz mekanlardan bırı ıcın mal sahıbının marka tescil ettirmek istemesi üzerinde ınternette yaptıgım arastırmalarada bırcok sınıf var ve hangı sınıfta yer alacagına karar veremedim.
Araya danısman fırma tutmak zorundamıyız tutmanın avantaj tutmamanın dezavantajları nelerdır.
Daha once yaptırmıs olan arkadaslar varsa yardımcı olursa sevınırım .
sektor gıda lokanta işletmesi
Teşekkürler
Danışman firma işleri kısaltır, yükünüz azalır; ancak biraz daha fazla ödersiniz. süreç çok problem değil diyorsanız, doğrudan ana kuruma müracat daha kesin sonuç döndürür.Sınıf konusuna gelince, 43. sınıfı seçmelisin.
Başka sorun olursa konu altına ekle.
-
teşekkür ederim can bey ücret olarak toplam ne kadar odemem gerekıyr yıllık olarak yenılenme mıktarı da odememız gerekıyor mu
Yarın basvursak ne kadar surede alırız ?
-
hipokondriyak bunu yazdı:
teşekkür ederim can bey ücret olarak toplam ne kadar odemem gerekıyr yıllık olarak yenılenme mıktarı da odememız gerekıyor mu
Yarın basvursak ne kadar surede alırız ?
çok afilli olmuş :Dmarka süresi 10 yıldır, tam tescil 8-9 ayı bulmakta.
Not: tam tescilden kastım, siz başvuru yaptıktan sonra, işlemler sürerken, marka koruma altına alınır.
-
ücret ne kadar ödeyeceğiz ?
-
direk kurumdan yaptırırsan :
http://www.tpe.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=261
aracı firma kullanırsan : vekalet + patent ücreti + aracı kurum ücreti vs.. 500 leri buluyor. -
FCN bunu yazdı:
direk kurumdan yaptırırsan :
http://www.tpe.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=261
aracı firma kullanırsan : vekalet + patent ücreti + aracı kurum ücreti vs.. 500 leri buluyor.