folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Marshmallow Permission Problemi Android

Marshmallow Permission Problemi Android

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım Şu kod tarafında yetki verme olayı var ya android'de artık. 6 dan sonra böyle olacak ya hani. Şu Read_Phone_State'nin codunun bulamadım.. nasıl bulunuyor fikri olan var mı ?

Daha gözüme gram uyku girmedi şu meret yüzünden..

StackOverFlow da ki Link http://stackoverflow.com/questions/38445557/android-marshmallow-permission/38445632?noredirect=1#comment64299398_38445632

MhmdAlmz tarafından 19/Tem/16 10:59 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

http://stackoverflow.com/a/33078679/5008590

surda aciklamis

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Yok hocam onu demiyorum bak burda private static final int REQUEST_CAMERA = 0;  REQUEST CAMERA ya 0 demiş ya neye göre ne için ? yada onun 0 olduğunu nerden biliyor ??? Bunu soruyorum RequestCode lazım bana Hepsinin hatta ve nasıl alacağımı bilmiyorum sonuçta 6 dan sonra bütün request kodları lazım olcak ...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

StackOverflow'daki cevapta şöyle bir şey de var, o REQUEST_CODE değişkenini kullanan:

ActivityCompat.requestPermissions(MainActivity.this,
                                        new String[]{Manifest.permission.CAMERA},
                                        REQUEST_CAMERA);

https://developer.android.com/reference/android/support/v4/app/ActivityCompat.html#requestPermissions(android.app.Activity,%20java.lang.String[],%20int)

Buraya bakabilirsin detay için. Ordaki üçüncü parametreye bakarsan da şuraya götürür seni:

https://developer.android.com/reference/android/support/v4/app/ActivityCompat.OnRequestPermissionsResultCallback.html#onRequestPermissionsResult(int,%20java.lang.String[],%20int[])

Ordaki üçüncü parametreye bakarsan da şuralara götürüyor:

Yani aradığın şey aslında SDK içinde zaten 0 olarak atanmış değer. (PERMISSION_GRANTED)

JPriest tarafından 19/Tem/16 12:49 tarihinde düzenlenmiştir

Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@JPriest abi 1 yaptım oldu aynen. Bu manuel sanırım yani bütün yetkilerin ayrı ayrı kodu yok. Neden böyle birşey yapmışlar acaba ? Hem uygulama indirirken yetkileri gösteriyor hemde açıp kapattırıyor. Bütün Kodları değiştirmemiz gerekiyor APİ 23 için. Bütün Yetkileri Girişte array olarak alcam artık yapcak bişey yok. Teşekkür ederim 1 gündür bunu arıyorum bulamadım bir türlü. :/ Cevabı çok uzakta değilmiiş

MhmdAlmz tarafından 19/Tem/16 12:43 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1043 Toplam Mesaj: 5
android yetki permission