Marsta Gecis Kapısı!!!
-
NASA'nın Mars Gezegeni ile ilgili fotoğraflarının birinde yapılan incelemeler sonucu geçiş kapısı bulundu.

KBT HABER - 13.01.2008
Mars'ın üzerinde bir dağın yakınlarında garip bir şekilde bir yapı bulundu ve bu yapının bir geçiş kapısı niteliği taşıdığı düşünülüyor. Bunu ilk fark eden NASA'nın bilim insanlarından biri değil Rusça yayın yapan R&D.Cnews'den Alexander Novgorodov. Mars'ın yörüngesinde bulunan uzayaraçları sayesinde yapılan incelemelerle olağan dışı bir yapının varlığı kanıtlandı ve insan yapımı bir geçiş kapısını andırdığı belirtiliyor.
Tabii bu nesnenin en ilgi çeken yanı bir kapı aralığına benzemesi ve dağın yapay olma ihtimalinin akıllara gelmesidir. Bu nesnenin veyahut yapının oluşma nedenleri arasında erozyon gibi olaylar da ihtimal dahilinde. Ancak benzeri olmayan bir yapıdır bu. Yapıyı donmuş bir okyanus tabakasının ortasında olağan dışı bir şekilde yer alması şeklinde veya bir dağın gözyaşı damlası gibi tasvir edilmesi mümkün.
Mars'ta yaşam ihtimali
Mars, güneş sisteminde hayatın olma ihtimalinin olabileceği dünya dışında tek gezegen olarak bakılmaktadır.
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden Astrofizikçi Charlie Lineweaver'e göre, "İnsanoğlu ilk teleskopu icat ettiğinden beri bir rüyanın peşinden koşuyor: dünya dışı yaşam.Tabi ki biz şimdi Mars'ın bu amaç için en
uygunu olduğunu biliyoruz.".
Fizikçi Rod Boswell ise Mars'ın atmosferik koşullarından dolayı insanların ikinci bir evlerinin olabileceğini belirterek Mars'ın kapısının anahtarı orada oksijenin olmasıdır şeklinde bir görüş bildirmiştir.
Son olarak Lineweaver, yapılan deneylerle Mars'ın atmosferik koşullarındaki CO2 ile bazı bitki tiplerinin
yetişebileceğini saptadıklarını da sözlerine ekledi.
Sonuçta insanoğlu bir gün Mars'ı yaşanılabilir hale getirebilecek teknolojiye sahip olduğunda ikinci evi
olarak Mars'ı seçecektir. Bunun mümkün olması için insanoğlunun yaşayabileceği iklim gibi önemli
parametrelerin minumum şartları doğak veya yapay olarak orada sağlanmalı. Şimdi yapılan önemli
çalışmalar NASA tarafından desteklenme ve bu çalışmaların içeriği insanların yaşayabileceği bir Mars
gezegenini oluşturma(atmosfer koşullarını vs değiştirme,yenileme) yönündedir.İnsanoğlu Mars'a adım adım yaklaşıyor...*DailyGalaxy.com'da Rebecca Sato tarafından yazılan şu haberden yararlanılarak hazırlanmıştır.
Gökhan ATMACA - Kuark Bilim Topluluğu Araştırma Komisyonu

-
Kızıl Gezegen isimli bir film izlemiştim filmde marsda bitki yetiştiriyorlardı...NASA bence yıllardır bu tür deneyler üzerinde çalışıyor ve orayı yaşanır bir hale getirip dünyayı terk edeceklerini düşünüyorum...
Rahmetli Altuner hocamızın dediği gibi dünya dışı yaşama inanıyorum...
-
Böyle şeylere hep ilgi ve merak beslemişimdir. Fakat her yeni bir gelişme olduğunda kafamdaki soru işaretleri azalacağına çoğalıyor. Kısacası kafam allak bullak oluyor :|
-
kapının diğer tarafinda hatun var mıdır acep :D:D:D
-
JordanoR bunu yazdı:
-----------------------------
kapının diğer tarafinda hatun var mıdır acep :D:D:D
-----------------------------illa geyiğe vuracan a.q :P
konu ile alakalı:bence bu abd lileri naya çıkması olayıan benzior
bayrak sallanıor fln car curt :D
-
abi orda yaşanır mı gündün 200 derece gece -100 derece yav. yapay evlerde yaşamayı denesek bir sürü zevkten mahrum kalırız örneğin yüzmek, çiçekleri koklamak, bisiklet sürmek ve daha fazlası ben dünyayı seviyorum.
-
bir ara gonullu topluyodular mars ucusu icin... 11 kisimi ne alicaktilar, nasanin web sitesinde basvuru formlari bile vardi :D
Mars garip olaylarin gezegeni. ay da ayni sekile, ikisin de de birseyler var ama dur bakalim nezaman aciga cikicak....
-
benimde böyle şeylere çok ilgim var :) bi uzaylı görseydim yafs :D