folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar ve Internet Teknolojileri İle İlgili Video / Resim / Flash Paylaşım
linefolder Masaüstlerinin Kısa Vadedeki Geleceği Üzerine İnnovatif Fikirler | Siz Neler Düşünürsünüz?

Masaüstlerinin Kısa Vadedeki Geleceği Üzerine İnnovatif Fikirler | Siz Neler Düşünürsünüz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hem fikir vermesi, hem de kısa vadede uygulanabilirliği açısından bu vidyoyu sizlerle paylaşmak istedim:

http://vimeo.com/6712657 (İngilizce görsel anlatım var fakat çok kasıntı değil rahat anlarsınız)

Özetlersem vidyoda klavye, fare ve dokunmatik ekran teknolojilerinin nasıl bir arada ve verimli bir şekilde kullanılabileceği ve daha etkin masaüstü tasarımları üzerine fikir yürütmeler var.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bilgisayarla etkileşime ~kısa vadede~ nasıl daha etkili çözümler getirilebilir? Masaüstü tasarımları nasıl olmalı?

Özellikle geliştirici arkadaşların ve bu konuya ilgi duyanların düşüncelerini merak ediyorum.

2001-2009 © Tahribat Group - Her Hakkı Saklıdır. - ● Gizlilik İlkeleri ● Kullanım Koşullar

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öncelikle bu yararlı paylaşımın için çok teşekkür ederim.

Bence işletim sistemleri kullanışlı ve sade olması lazım.Bizim ne istediğimizi bilmeli ve kolaylaştırmalı.Grafik çalışıyorsak bütün grafik programlarını gizli olarak hazır bulundurmalı, Programlama çalışıyorsak diğer bu tür programları hazır bulundurmalı ve kolay ulabilmemiz lazım.Bunun için klavye gerekmeksizin bunu yapabilmeliyiz alt+tab gibi geçişleri bize mouse ile daha kolay yaptırmalı.Bizim en çok hangi programları daha çok anlamalı ve ona göre bir güç sergilemeli.Yani leb demeden leblebiyi söyliyebilmeli.

Kolay + Sade= Herşey      
    bana göre.

https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dokunmatik ekran teknolojilerinde ise,Bence 10 parmağımızı kullanabilmeliyiz.Bunda tabiki işletim sistemide devreye girmeli.Yani ben ps de vektörel bir çizim yaparken.Aynı anda İllustratorde renk alt yapısını oluşturabilmeliyim.Bana 2 ayrı ekranı aynı anda kullandırabilmeli veya daha fazla.

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Hocam gerçekten çok muhteşem bir video paylaşmışsın.

Muhteşemliği de şurdan geliyor, daha önce bu tarzda bir fikir önerisini hiç dinlememiştim.

Başta ne yalan söyleyeyim videoyu izlerken bu ne zırvalıyor, çizimler falan dedim.

Sona doğru gösterdiği işletim sistemimidir yoksa yeni bir platform tanıtımımıdır bilmiyorum ama mükemmel düşünülmüş.

İzlerken bile heycanlandım. Böyle bir platformun düşüncesi bile yetiyor insana.

Bilgisayar başında iken 10 parmağımı sadece klavyede kullanıyorum haliyle, mouse a mahkum iki parmakla takılıyoz arada.

Böyle bir sistemin gelmesi ile kullanım 10 parmağın mouse kısmında da faal olmasına yol açacak.

Videoyu izlerken aklıma "Minority Report(Azınlık Raporu)" filmi geldi. Tabi oradaki bu versiyonun kat kat aşmış hali idi :).

Bu "Con10nuum" denen sistem ile ilgili de pek kaynak bulamadım nette.

Senin bilgin var mıdır hocam, yoksa sende yeni mi duyuyorsun?...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
Toplam Hit: 1632 Toplam Mesaj: 4