Masaüstü Önerisi : X3d Li Cpu Lar Fiyatına Değer Mi?
-
selamlar
önceki sene ryzen 4650G li bi makina kullanıyodum çok memnundum. Mining rigi yaptım sonra, rig olarak sattım aleti.
şimdi tekrar bi masaüstü toplama olayı hasıl oldu.
ryzenden yürümeyi düşünüyorum yine. amd nin performansı çok iyi.
lakin şimdi iki seçenek arasında kaldım: 5800x3d alabilirim ya da ryzen 5 7600x alabilirim. hemen hemen fiyatları aynı
5800x3d alırsam am4 soketli anakart alıcam, ilerde upgrade etmek istersem bi de anakart değişmem gerekecek.
7950x3d ise baya pahalı.
sizce 5800x3d deki 128mb cache günlük kullanımda işime yarar mı?
incelemelere bakıyorum hep oyun oynamış millet, ben oyun oynayan biri değilim. development yapıcam alette. (java, web, php vs)
bi de apache spark, docker tarzı bir sürü dalga çalıştırıcam
-
Sadece anakart almayacaksın hocam bir de DDR5 ram alacaksın. O da + bir maliyet demek şu an için. x3d işlemciler bildiğim kadarıyla baya iyi ama soğutmasını da iyi yapacaksın
-
yolbulucu bunu yazdı
ben oyun oynayan biri değilim.
tamamen gereksiz o zaman
kullanıcagın uygulamanın benchmarkına bak muhtemelen düşük saat hızı yüzünden 5800xden daha yavaş olucaktır
-
0x656e bunu yazdı
Sadece anakart almayacaksın hocam bir de DDR5 ram alacaksın. O da + bir maliyet demek şu an için. x3d işlemciler bildiğim kadarıyla baya iyi ama soğutmasını da iyi yapacaksın
hee bunu düşünmemiştim . 50% fiyat farkı varmış aralarında.
@KAAMOS belli bi app yok iste, bin tane sey calisiyo pc de, docker , mysql, mongodb, 2-3 tane ide vs vs .
-
o zaman arada fark göremezsin bazı yerlerde 3d cache bazı yerlerde saat hızı fark göstericek
sana oha bu kadar fark edermiymiş dedirtebilecek tek yer oyun