Masaüstü PC İçin (Oyun Amaçlı) Led Mi? Lcd Mi?
-
Soru genel anlamda belkı sacma gelecek birisi daha önce çıkan bir teknolojı , diğeri daha yenı ama arastırdıgımda kimisi LED iyidir diyor - kimisi LCD ... Bir deTBT ye soralım dedım :)
Masaüstü pc de oyun ağırlıklı takılmak ıcın LED ekran mı iyidir , LCD ekran mı? -
Cevap yok mu ya :D
-
"LED ekran" diye bir ekran türü yoktur, asıl adı "LED Backlit System" olan yeni teknoloji ise aslında normal LCD ekranın arka aydınlatmasının LEDler ile sağlanmış halidir. Aydınlatmada LED kullanılması enerji tasarrufu, düşük üretim maliyeti, daha parlak ekran ve uzun ömürlü olması vb. sebepler yüzünden seçilmiştir.
-
trampfd bunu yazdı
"LED ekran" diye bir ekran türü yoktur, asıl adı "LED Backlit System" olan yeni teknoloji ise aslında normal LCD ekranın arka aydınlatmasının LEDler ile sağlanmış halidir. Aydınlatmada LED kullanılması enerji tasarrufu, düşük üretim maliyeti, daha parlak ekran ve uzun ömürlü olması vb. sebepler yüzünden seçilmiştir.
Sonuç olarak???
LED Ekran yoktur demişşsin de :)
Neden böyle satılıyorlar? Senın mantıgını anladım LCD ler de LED ler ile aydınlatılıyor demıssın de sonuc olarak görsele hangisi daha iyidir?
Oyun Vss konularında yanı ... -
floranslı lcd kaldı mı ki hala? led alacaksın. yeni seri çoğu monitör led aydınlatmalıdır. Oyunlara hiç bir getirisi yoktur elektrik tüketimi açısından led daha iyidir aralarında bir fark yok.
pesimistzombie tarafından 22/Haz/14 16:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Sonuç olarak şuan alacağın tüm monitörler LED backlit zaten, artık bu teknolojiye geçildi.
Senin aydınlatmadan ziyade ekran ekran teknolojisi seçmen gerekli, mesela IPS panel çok iyi renk skalası ve geniş bakış açısı sunar, Apple ürünlerinde, iPad'de iPhone'da ki manyak güzel gözüken Retina ekranlar hep IPS paneldir. IPS panellerin gecikme süresi biraz fazla olduğu için genelde oyunculara tavsiye edilmez, ayrıca aşırı pahalıdırlar.
Şuan piyasadaki en yaygın monitörler TN panellidir, TN paneller IPS kadar doğru renk üretemese gecikme süresinin düşüklüğü sebebiyle oyunculara tavsiye edilir.
vs. vs.
-
trampfd bunu yazdı
Sonuç olarak şuan alacağın tüm monitörler LED backlit zaten, artık bu teknolojiye geçildi.
Senin aydınlatmadan ziyade ekran ekran teknolojisi seçmen gerekli, mesela IPS panel çok iyi renk skalası ve geniş bakış açısı sunar, Apple ürünlerinde, iPad'de iPhone'da ki manyak güzel gözüken Retina ekranlar hep IPS paneldir. IPS panellerin gecikme süresi biraz fazla olduğu için genelde oyunculara tavsiye edilmez, ayrıca aşırı pahalıdırlar.
Şuan piyasadaki en yaygın monitörler TN panellidir, TN paneller IPS kadar doğru renk üretemese gecikme süresinin düşüklüğü sebebiyle oyunculara tavsiye edilir.
vs. vs.
EywALLAH hacım , bu da bana yeter :D