folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Masaüstü Vs Notebook (Hangisi Ve Neden? )

Masaüstü Vs Notebook (Hangisi Ve Neden? )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar oyun makinamı kısa kısa aşağıdaki ozellıklere getırmıs bulunmaktayım. Hala her oyunu son derece rahat ve akıcı sekılde ultra ayarlarda oynayabılıyorum. Fakat oyun oynama alıskanlıgımı kaybetmeye basladım . Bu sene Ygs-Lys olayınada el attıgımdan dolayı bıraz ders kasmam gerekıcek. 

Sımdı asagıda sıstem ozellıklerımı yazacagım.Sizce bu ozellıklerde bır masaustu verıp soyleyecegım ozellıklerde bır dızustu alırsam fark ne olur.Attan ınıp essege bınmıs gıbı olur muyum? Yuzde kac zarar ederım ? 

Pc'yi oyun ıcınde (Modern Warfare 2 - Battlefield vb oyunların grafıklarını baz alarak .Ultra ayarlarda ) kullanacagım - Grafik Tasarım ve Web işlerindede. Ayrıca film izleme konusuda var. 

Kısa kesıyım raid 0 2 adet WD Caviar black 500gb 32mb - İşlemci Amd 1055t - Ekran Kartı 5850 -Ram 4gb(2x2) 1600Mhz Cl8 Hyperx

Boyle bır makına dusunun. Monıtorumu vermeyı dusunmuyorum laptoptada monıtore baglarım evde oldugum surece.

Bırde : Core İ7 2630qm işlemci 4gb veya 6gb ram. - gt 530-gt430 tarzında ekran kartına sahıp bır dızustu dusunun. Hdd kısmını yapılandırabılırım ssd veya yenı hdd ıle o yuzden yazmadım.

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

en basitinden i7 işlemci performansını apple dışında tam olarak kullanabilen yok çünkü soğutma vs vs gibi şeyler yüzünden diğer markalar tam verimli kullanamıyomuş bi yerde okumuştum

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hmm naparsam yapayım 1055tye yakın bır performans alamayacagım sanırım. Bundan dusugude benı bozar dusuk bır sısteme gecmemem lazım

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bende bir laptop almayı düşünüyorum artık , masa üstünü evde bıraktık ama tam verilmli bir laptop uygun fiyatlı göremedim bir türlü şöyle 1400-1500 tl civarında adam gibi makina yokmudur

@DaSpOnGe

onun i7 lisini alsak napcaz gcımıza mı sokcaz :)  deliririm ben kısıtlanmak hoşuma gitmiyo

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

bende bir laptop almayı düşünüyorum artık , masa üstünü evde bıraktık ama tam verilmli bir laptop uygun fiyatlı göremedim bir türlü şöyle 1400-1500 tl civarında adam gibi makina yokmudur

@DaSpOnGe

onun i7 lisini alsak napcaz gcımıza mı sokcaz :)  deliririm ben kısıtlanmak hoşuma gitmiyo

-----------------------------

hacı nerde okudum hatırlamıyorum ama öyle hatırlıyorum yani

benim arkadaş aldı kampanyaları takip et asus alüminyum kasa ısınma sorunu yok sağlam alet i7 (ghz felan hatırlamadım) 2.nesildi galiba 4gb 500gb harici gibi kaba bilgim var 1400 veya 1500e aldı ama kampanya veya fırsatlara baktı hep zaten oturduğun ilde tekno marketler varsa sende bakabilirsin fiyatlara elemanlara kampanya varmı ilerde diye sorabilirsin

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam sımdı mobilite açısından istiyorum biraz notebooku. Sonradan cok saglam bı masaustu toplama nıyetım var seneye fln.

Şöyle çift hdd slotlu, fhd ekranlı, 540m'li ve i7 2630qm işlemcili bir model bulsam 2. elde olsa benım makınayı verıcem ustune 3-5 tamamlıcam ama tık yok

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

asus ila dell arasında kaldım bende  asus un o metal kasaları iyiymiş ancak sesindemi başka birşeyindemi unuttum şimdi iyice araştırmıştım sorunlu diye zaten para yoktu iptal oldu

bir kaç seçeneğim var şu yılı verimli geçireyim diyorum alayım bi makina görecez artık nolcak

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Notebook sart hocam :)

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skzt
    skzt's avatar
    Erkek

eğer oyun oynamaya devam edeceksen bence masaüstünü sakla aynen senin gibi düşünmüştüm bende geçen sene sınava girdim geçen yazda masaüstü bilgisayarımı sattım sınavdan sonra dizüstü alırım diye şimdi ise hayatta en çok pişman olduğum işlerden birisi dizüstü bilgisayar ne kadar iyi olsada masaüstü kadar performans olacağını pek sanmıyorum benim tavsiyem kasayı koy bi kenara sınavdan sonra tekrar çıkarırsın.

With Great Power Comes Great Responsibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

en kral laptopu al orta seviye masaüstü kadar performans bulaman kardeşim. sakla sen onu en iyisi. laptopta çok oynanmıyo bi yere kadar sonuçta.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam evde ust seviye bir masaüstü daha var cok oyun oynıcak olursam ondan oynarım aslında bıraz kendımı oyun konusunda kısıtlamaya calısıyorum desem daha ıyıdır

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 1336 Toplam Mesaj: 11