Master FALAN YAPMAK
-
arkadaslar ben de eskıden cd wrıter vardı sımda bırde combo aldım anakartım gigabayte marka bunları aynı kablo IDE ıye bağlamam GEREKİYO BASKA CIKIS YOK BUNLARI MASTER FALAN YAPMAM LAZIMMIŞ ONU NASIL YAPACAGIM YARDIM EDERSINIZZ SEVİNİRİMM :-) SİMDİDEN SAĞOLUN
-
şimdi farz edelim ki cd rw ve hdd yi bir id de bağlayacaksın
arkasına bak,güç ve id kablosu takıldığı yerde bir kısım daha olur.jumper denilen küçük bir parça var.O parça ile slave master yapacaksın.Valla deneyerek yapacaksın.Mesela hdd jumberi en baştaki yere tak,cd rw dekini ikinci kısma tak,bu şekilde dene,olmazsa cd rw yi bir kaydır, o şekilde deneyerek bulursun
Valla ancak bu kadar anlatabildim,anlatması zor baya -
ertanın dediği gibi anlatması zor ama yapması kolay :D kardeş zaten sürücülerün üstünde ki şemalarda gösterir hangini nsl master yada slave yapacağını herhangi birini resimdekine göre master yap sonrada diğerini slave yap ama ayrı ayrı yap örneğin combo yu kendi üstündeki şemaya göre master yap cd rewriteride kendi üstündeki resme göre slave yap çok kolay emin :) bak gene yapmassan burdayız :)
-
kardesler sağolun bırazdan deniyecegım de jumperlar baglamak ıcın kablo yok alıp deniyecegim sağolun tesekkurederim
-
jumperları bağlamak için kabloya gerek yok hoca
jumper küçük bir parçadır onu değiştireceksin
Toplam Hit: 1457 Toplam Mesaj: 5