Mat 2 Öğrenmek
-
Arkadaslar mat 2 berbat. geliştirmek istiyorum kör topal 2 yıllık okuduk fakat sınava bir daha gireceğim . Nasıl ders çalısabilirim ve en iyi kaynaklar neler?
-
6 sene önce öss sistemi değişip ilk kez mat2 geldiğinde yaptığım şeyi tavsiye edebilirim sadece;
mat2 ve fizik2 deki konuları hiç bilmediğim görmediğim etmediğim için mat2 de 2-3 net fizik 2 de hep eksi net çıkarıyodum bu şekilde mat2 den 30üzerinden 20.5 fizik 2 dende 17 üzeirnden 10 küsür net yaptıydım.. mat2 nin o sene ortalaması 4 net olduğu için uçurduydu o puan beni :D
tabi bunun için kendi kendine ders çalışabiliyo olman lazım. kimisi var kendi çalışamaz kimisi başkasıyla çalışamaz belli olmuyo.
önce konu anlatımı güzel olan bi kitap araştır, ben fem in bi kitabını bulmuştum yanlış hatırlamıyosam.. günlere böl konuları.. günde 1-2 konuyu güzelce anlayabileceğin kıvama gel.. tabi türev integralle dünyayı kurtarabilecek düzeye gelmen gerekmiyo soruları çözebilcek kıvama gelmen yeter :D otur tek tek kitaptaki her konuyu çöz tekrar et test çöz vs :) benim tekrara ve teste vaktim kalmamıştıi sınava 15 gün kala yana tutuşa bu yönteme sarıldığım için konuları çalışıp çalışıp geçmek zorunda kalmıştım :D ama bende işe yaramıştı sende de yarar umarım :D -
Hocam kaynak olarak Mustafa Yagci nin kitaplarini oneririm bir arastir.
-
http://www.matyardim.com/matematik-2
dersteymiş gibi basit anlatmaya çalışıyorum bazen düz gitsemde yinede faydası olacaktır. Eksiklikler 1-2 ayda tamamlanacak.
HeYeT tarafından 27/Ağu/12 01:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Femin böyle kocaman bi MAT2 kitabı var eski ama 2008 senesınden mı ne bilmiyorum geçen sene kazanan bi abi vermişti apartmandan.Konu anlatımı vardı ıcınde hemde her konudan bolca test.Konusuna göre 10 teste kadar olabılıyor bu hepsi çözümlü testti yani 20 test varsa 10 tanesi çözümlüydü falan bu bakımdan süper oluyor bi onu bulabilirsen iyi olur ben ondan çalışmıştım çok iyi kitap tavsiyemdir.Fem setler vardı bide dershaneden vermişlerdi.Bu 2si hariç çalışmadım hiç başka kitaptan.
Birde burası belki işine yarar.Geometri için giriyordum.
dyrnade tarafından 27/Ağu/12 01:38 tarihinde düzenlenmiştir -
anadolu lisesi sayısal çıkışlıyım,
fen1,fen2 her sınav full'e yakın yapıyordum.
Ama mat1 ve mat2 başıma belaydı, özellikle hiç mat2 yapamıyordum.
İlk yıl istediğim yer gelmedi, diğer yıl sene başında oturdum başladım mat1'den, 3 ay mat1 sonra mat2 kastım.
İlk önce, mat1 olmadan mat2 olmaz, soruya mat1'den önce bir çakacaksın çözülebilecek hale getirip sonra mat2'yle çözeceksin.
Mat2 için de bol bol soru çözmen lazım başka bir olayı yok..
-
ekolhoca.com da bu yaştan sonra moruk uğraşma bilgeadam devam etsen iyi olurdu
ne okuyacaksın ki ?
hipokondriyak tarafından 27/Ağu/12 01:55 tarihinde düzenlenmiştir