Matematik Final Soruları(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

s.a sayın muridler,

Matematik hocasının son anda final sorularını vermesiyle çok sevindik ama sınıf matematikten döküldüğü için çözebilen arkadaş pek yok,

olanda paylaşmıyor yada çözmüyor,

bende buraya bi konu açayım belki bi yazdım edebilirsiniz diye düşündüm,

aşağıdaki linkte resimlerini çekip paylaştım arkadaşlar  umarım zor gelmez size :)

https://www.dropbox.com/sh/x87gll4wmbztenw/1IKLOazVYB

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

hocam sorular baya kolay ygs ayarındalar ki bir çok ygs kitabında da benzer soruların çözümü vardır. Benim yarın final sınavım var olmasa birazını çözerdim.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferriere
    ferriere's avatar
    Erkek

bunlar gerçekten final sorusu mu ?

3. sayfa 1. soru 10! parantezine alırsan sonuç 144/12=12 çıkar

3. sayfa 2. soru 65-x=8x+2 denkleminden x=7 çıkar küçük sayı 7 büyük sayı 58

3. sayfa 7. soru 3 üzeri -2 1/9 yapar x=9 x in karesi =81

2. sayfa 2. soru basit kesir pay paydadan küçüktü galiba :) 50-13=5m dersen m en fazla 7 olabilir doğal sayı olduğu için 7,6,5,4,3,2,1,0   toplamı=29

2. sayfa 7. soru -4< x < 7 ve 5< y < 10 4x-3y her tarafı önündeki kat sayıyla çarp

-16< 4x < 28 ve 15< 3y <30 olur ama y -3 olunca -15> -3y >-30 olur alt alta toplarsanda

-1< 4x-3y < 13 en büyük tam sayı=12

2. sayfa 2 üzeri x-1 =5 ise 8 üzeri x-1 = 2 üzeri 3(x-1) olur oda 5 üzeri 3 ten 125 olur şimdilik bunlara baktım en kolay bunlar baktıkça editler

yazarım ama sınıfta bunları çözen vardır ve sende biraz bak sorulara çünkü kolaylar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

@ferriere

tesekkurler hocam ellerine saglık devamını beklıyorum :)

@GusFring

valla hoca sagolsun bızede son aksam yolladı bende yarın fınalıne gırıcem ıste saglık olsun :)

Toplam Hit: 691 Toplam Mesaj: 4