folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Matematik Mühendisliği Nedir Neyin Nesidir Bilen Varmı?

Matematik Mühendisliği Nedir Neyin Nesidir Bilen Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Öss ye 1 sene kala artık ne olcağıma karar vermem gerektiğini anladım matematiği sevdiğimden bu bölüm hoşuma gitti ekşisözlüğe felan baktım ama

genel olarak tam olarak bir şeyi değilde herşeyden azar azar öğretiyorlar senin ne istiyorsan o konu hakkında  çalışma yapman gerekiyo felan diolar bileniniz varmı bu bölümü ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

matematiğin yanında fiziği de seviosan Makine müh. ol matematik müh ne işe yaradığını ben de bilmiom.acayip bişey.

sana o yolları geçen sene geçmiş biri olarak şöle bi öneri de bulunayım:

Elektrik-Elektronik

Makine

İnşaat

Kimya

bunlar 4 ana dal diğer bütün mühendislikler bunların diğer bilimlerle ilişkisinden ortaya çıkar yani onların yaptığı işi örnek veriorum Gıda mühendisi çevre mühendisi ve üretim mühendisi bu üçünün yaptığı işi makina müh tek başına yapabilir. öle diyim bu da ne demek sanayici 3 kişiye para vericğine 1 kişiye daha fazla para verir 3 işte de kullanır. ona göre düşün karar ver.

NEDEN? (soru olarak)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Hem bölümüne girmek bana kalırsa bölümü bitirmekten daha kolaydır...

Abim matematik mühendisliği okuyor...

Azar azar mı bilemem ama sen zaten üzerine gitmezsen,girdiğin dersin 2-3 gün sonra hafızandan silindiğinin farkına varacaksın...

Bana kalırsa iş imkanlarının da yüksek olduğu bir bölüm peşindesin,diğerlerinin yıpratıcı yorumlarından daha çok isteklerinin üzerine gitmeye bak...

Okumak zaten kolay değil ki =)))

İş imkanlarını da sıralamak gerekirse...

"

- Yazılım Uzmanı/Mühendisi,
    - Veritabanı Uzmanı/Yöneticisi
    - Sistem Analisti / İş Analisti,
    - Özel Öğretmen ( Dershane Öğretmeni ),
    - Bilgi İşlem Elemanı/Sorumlusu
    - Üniversite Öğretim Görevlisi (Akademik Kariyer) işlerini yapabilir... hatta bu bölüme benzer olarak uygulamalı matematik ve matematik-bilgisayar bölümleri vardır...

-Bankacı
    İstatistikçi
    Sigortacı
    Satış Sorumlusu
    Biraz ne iş olsa yaparım abi gibi bir görüntüsü olsa da doğru düşünmeyi öğrenebileceğin güzel bir eğitim alırsın... Tabii bitirebilirsen =))"

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
    -----------------------------

Hem bölümüne girmek bana kalırsa bölümü bitirmekten daha kolaydır...

Abim matematik mühendisliği okuyor...

Azar azar mı bilemem ama sen zaten üzerine gitmezsen,girdiğin dersin 2-3 gün sonra hafızandan silindiğinin farkına varacaksın...

Bana kalırsa iş imkanlarının da yüksek olduğu bir bölüm peşindesin,diğerlerinin yıpratıcı yorumlarından daha çok isteklerinin üzerine gitmeye bak...

Okumak zaten kolay değil ki =)))

İş imkanlarını da sıralamak gerekirse...

"

- Yazılım Uzmanı/Mühendisi,
    - Veritabanı Uzmanı/Yöneticisi
    - Sistem Analisti / İş Analisti,
    - Özel Öğretmen ( Dershane Öğretmeni ),
    - Bilgi İşlem Elemanı/Sorumlusu
    - Üniversite Öğretim Görevlisi (Akademik Kariyer) işlerini yapabilir... hatta bu bölüme benzer olarak uygulamalı matematik ve matematik-bilgisayar bölümleri vardır...

-Bankacı
    İstatistikçi
    Sigortacı
    Satış Sorumlusu
    Biraz ne iş olsa yaparım abi gibi bir görüntüsü olsa da doğru düşünmeyi öğrenebileceğin güzel bir eğitim alırsın... Tabii bitirebilirsen =))"

bunlar iş imkanı da o kadar okuduktan sonra böle bi işe girersen yazık olur diğer yazlım veritabanı müh ve sistem analisti işlerini de elektrik-elektronikçilere ve bilg müh lerine verirlse sen de dersanede öğretmen olursun bizim dersanedeki matematikçi öleydi

ha o kadar okucam bankacı olcam diyosan senin fantezindir karışmam

NEDEN? (soru olarak)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    ya ben matematik ve fiziği severim makine müh. biliyorum ama girmesi de öle kolay deil ist dışına da çıkmak istemiorm ytü mat. müh. ii geldi bana ama işte hala muammadaym
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

İş sadece bölümü bitirmek ile bitmiyor ki...

İşe girmek okumaktan zor yav :P o.O

Yani iyi bir matematik mühendisi ve elektrik elektronikçinin işe alım öncelikleri bile farklı...

Hatta iki matematikçiyi yan yana koyun,bitirdiği okullar bile birini diğerinin önüne geçiriyor...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    ya ben matematik ve fiziği severim makine müh. biliyorum ama girmesi de öle kolay deil ist dışına da çıkmak istemiorm ytü mat. müh. ii geldi bana ama işte hala muammadaym

sen zaten matematik müh kazanırım diosan istanbuldaki makina müh bölümlerini de kazanırsın yanlış hatırlamıosam 340 civarlarıydı matematik müh makina müh te o aralarda yıldız teknik 338di geçen sene bu sene kaç en son bilmiom marmara istanbul üni falan hepsi aşağı yukarı aynı puanlardaydı

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Normal olarak bir şeyin mühendisliğinin olması demek o şeyin "tasarlanabilir" olması demektir...

Ama bu iki garabet her halde bize özgü bir dururm ...

Matematiği seviyorsan  fizik ve elektronik üzerine oku derimelektronik  her zaman para eder ... Boğazı da düşün

büdüt

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=matematik+m%C3%BChendisli%C4%9Fi&nr=y&pt=matematik+muhendisligi

http://www.itusozluk.com/goster.php/matematik+m%FChendisi

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Bir halt değildir. Bir halta da yaramaz.

Once meslek seç baktın doğrudan o mesleğe ait bölümü tutturamayacaksın o zaman o mesleği yapabileceğin diğer böülmleri seç

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Hoca sadece meslek seçmek değil biraz da iş sende bitiyor.. bi önceki çalıştığım şirkette mat. müh. okuyan bi arkadaş vardı hatta bi yandan okuyodu 4. sınıf öğrencisi

part time eleman deli java yazıyodu ve ii para alıyodu.. tamamen iş sende bitiyor.. ;) 

Toplam Hit: 1933 Toplam Mesaj: 10