Matematik Soruları Çözemedim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

matematikden hiç anlamıyorum yarın sınav var buna benzer sorular çıkacak çözebilirmisiniz ?

http://d1301.hizliresim.com/15/q/j7nr3.jpg

çok önemli benim için tek soru çözseniz dahi paylaşın hocalar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Mert_648 bunu yazdı

matematikden hiç anlamıyorum yarın sınav var buna benzer sorular çıkacak çözebilirmisiniz ?

http://d1301.hizliresim.com/15/q/j7nr3.jpg

çok önemli benim için tek soru çözseniz dahi paylaşın hocalar

yokmu ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

2, 3, 5, 9 'u işledik ama bu saatte çözemem heralde :P

2. soru sağdan soldan limitler ve f(1) birbirine eşit diyip yerine yazılıp çözülüyo

3. sorudakilerin alayı formül mesela e^sinx in türevi e^u'nun türevi diye geçer [u=f(x)]

5. soruda f'(x) te x yerine 1 yazıcaksın eğimini bulcaksın. sonra f(x) te x yerine 1 yazıp y yi bulcaksın. sonra iki noktası ve eğimi bilinen doğru denklemi uygulıycaksın. (y-y1)/(x-x1)=eğim. burdan teğetin denklemini bulursun. normal için teğet eğiminden gidicen (teğetin eğimi)x(normalin eğimi)= -1 dersin sonra yine aynı noktaları normalin eğimiyle formülde uygularsın.

9. soruda da yine bazı formülleri ve belirsizlik gidermelerini bilmen lazım. oturup uğraşamam çıklamadım bi türlü forumdan :/

bide 4. soruda n. mertebedeni bulmak için bikaç derece türev alıp inceleyebilirsin büyük ihtimal düzgün şekilde ilerliyodur. mesela 1. türevde 2^1 olur 2. sinde 2^2 olur sende dersin işte n. türevi = 2^n . ben den bu kadar iyi geceler

test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Eyw hocam 3-9 sorular kaldı
Toplam Hit: 702 Toplam Mesaj: 4