folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Matematik Sorusu

Matematik Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

adamın biri eşeğiyle yoldan geçerken bir kalabalık görür yaklaşır ve olayı adama şöyle açıklarlar.
    köyde bir adam ölmüştür ve 17 tane eşeğini 3 çocuğuna miras bırakmış. en büyük çocuğuna eşeklerin sayısının yarısını, ortancaya eşeklerin sayısının üçte... birini, en küçüğüne eşeklerin altıda birini miras olarak bırakmıştır.
    Adam biraz düşündükten sonra ben bu işi çözerim der ve eşekleri kesmeden parçalamadan sahiplerine paylaştırmış ve yoluna devam etmiştir.

sizce nasıl ?cevabı bilmiyorum :S

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    argent
    argent's avatar
    Erkek

kendı eşşegını onlarnkıne katar oyle oranlar onların toplamı 17 eder kendı esseğınıde alır gder!!

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    argent
    argent's avatar
    Erkek
    soru boyle olmamalı ama 6 da bırını deıl 9 da bırı olmalı kı kendı eşşegını alıp donebılsın! ılk yazdgm gıbı olunca eşşegını gerı alamaz:D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

@argent hoca doğru söylüyo orjinal soruda 6 da biri değilde 9** da biri olacak diye biliyorum.. çözümündeki mantıkda dediği gibi kendi eşşeğinide tüm eşekler içine katıyor. Tüm eşekler üzerinden oranlama yapıp dağıtıyor sona yine 1 eşek kalıyo ve kendi eşeğini alıp gidiyo.. (kalın bir -1- bizim eşek)

1. En büyük (17+1)/2 ->9

2. Ortanca (17+1)/3 ->6

3. En Küçük (17+1)/9**->2

*Buradaki ana tema kendi eşeğini diğer oranlardaki eşeklere  karıştırmadan işin içinden sıyrılmak  :P

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

argent bunu yazdı:
    -----------------------------
    soru boyle olmamalı ama 6 da bırını deıl 9 da bırı olmalı kı kendı eşşegını alıp donebılsın! ılk yazdgm gıbı olunca eşşegını gerı alamaz:D
    -----------------------------

süpersin hocam ya :D verin benim eşşeemi :D gyzem.com da görmüştüm bu soruyu :D

maşiyi görüyon mu maşiyi?
Toplam Hit: 667 Toplam Mesaj: 5