Matlabda Grafik Çizdirme İle İlgili Bir Soru.
-
Merhaba arkadaşlar matlabda çizdirdiğim grafiğin x ve y ekseninde sadece benim girdiğim sayıları nasıl gösterebilirim?.Yani grafiği çizdirdiğimde belli aralıkları değilde sadece benim girdiğim sayıları nasıl gösterebilirim.
-
Hep duyarım merak ederim.
Neye yarar Matlab?
Var mı bilale anlatacak gibi anlatacak olan?
-
t = [1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21];
y = cos(2*pi*f*t);deyip ardından t zamanıyla çizdirirsen sadece o noktalar için olacaktır denemedim ama.
plot(t, y);
-
http://stackoverflow.com/a/22634098
-
ben bir ara denemistim, XTickLabel ise yariyordu. ama universal bir grafik olmadigi icin goze duzgun gozukmuyor, zaten o yuzden MATLAB direk plot fonksiyonuna parametre olarak eklemiyor bu ozelligi.
@Mylitta MATLAB genel anlamda input ve outputu olan her sistemi modellemeye yarar. Sistemin icerisinde neler dondugunu analiz etmeni saglar. Mesela bir is makinasinda donen disliyi bir boyut buyutmek icin koca makinayi sokmek ve olmadi tekrar kucugunu takalim demek yerine, dur sunu matematiksel olarak bir olcup bicelim, simulasyonunu yapalim, daha verimli mi oluyor, daha agir mi calisiyor, etraflica analiz edip sonra makinayi sokmek daha mantikli gorunuyor. Zaten MATLAB - matematik laboratuari kisaltilmisi.
-
mizahi bunu yazdı
ben bir ara denemistim, XTickLabel ise yariyordu. ama universal bir grafik olmadigi icin goze duzgun gozukmuyor, zaten o yuzden MATLAB direk plot fonksiyonuna parametre olarak eklemiyor bu ozelligi.
@Mylitta MATLAB genel anlamda input ve outputu olan her sistemi modellemeye yarar. Sistemin icerisinde neler dondugunu analiz etmeni saglar. Mesela bir is makinasinda donen disliyi bir boyut buyutmek icin koca makinayi sokmek ve olmadi tekrar kucugunu takalim demek yerine, dur sunu matematiksel olarak bir olcup bicelim, simulasyonunu yapalim, daha verimli mi oluyor, daha agir mi calisiyor, etraflica analiz edip sonra makinayi sokmek daha mantikli gorunuyor. Zaten MATLAB - matematik laboratuari kisaltilmisi.
Matlab aslında matrix laboratory'nin kısaltılmışı.
Matematiksel işlemler hep matrisler, vektörler üzerinden yapılıyor.
Bu çözüm işine yarar mı bilmiyorum ama istediğin değerleri marker ile gösterebilirsin grafik üzerinde.
-
r10aldinho bunu yazdımizahi bunu yazdı
Matlab aslında matrix laboratory'nin kısaltılmışı.
Matematiksel işlemler hep matrisler, vektörler üzerinden yapılıyor.
Bu çözüm işine yarar mı bilmiyorum ama istediğin değerleri marker ile gösterebilirsin grafik üzerinde.
cok ozur diliyorum herkesten. her seferinde karistiriyorum sunu.
-
Yorumlarınız için teşekkür ederim muritler .DrKill hocamın verdiği link sorunumu çözdü sayılır fakat bu seferde sadece belli değerleri gösteriyor.Ben x de 20, y de 20 değer giriyorum tüm değerleri nasıl gösterebilirim?
veritas219 tarafından 31/Mar/16 09:57 tarihinde düzenlenmiştir -
http://davidmlane.com/hyperstat/pictures/strength.gif
Hocam böyle bir grafik mi istiyorsun? Eğer bu ise scatter plot olarak geçiyor
-
tuncaxxz bunu yazdı
http://davidmlane.com/hyperstat/pictures/strength.gif
Hocam böyle bir grafik mi istiyorsun? Eğer bu ise scatter plot olarak geçiyor
Hocam benim grafik çizmek için kullandığım değerler;
x=[0,0.033,0.067,0.100,0.134,0.150,0.167,0.200,0.234,0.267,0.300,0.384,0.384,0.417,0.450,0.500,0.567,0.667,0.800,1.200,1.700,2.267,3.200];
y=[0,23.57,47.15,70.73,94.31,117.89,141.47,165.04,188.62,212.20,235.78,259.36,282.94,306.52,330.09,353.67,377.25,400.83,424.41,447.99,466.85,471.57,212.20];
bunlar.
Benim isteğim şey grafikte x ekseninde sadece girdiğim x değerlerinin, y ekseninde de girdiğim y değerlerinin görünmesi.
veritas219 tarafından 31/Mar/16 11:39 tarihinde düzenlenmiştir