Matris Display İle Nasıl Kayan Yazı Yapabilirim?
-
Müridler 2 adet 8x8 matris display kullanarak kayan yazı yapmayı düşünüyorum. Her yönüyle nasıl yapıldığını açıklayabilir misiniz. Tübitak-bilim tekniğin sitesinde kendimiz yapalım köşesinde böyle bir proje var ama onun kodlarında eksiklik var. Bu yüzden bana onu önermeyin...
-
Bilim tekniğin projesindeki kodu düzeltmeme yardımcı olursanız da olur. Orada verilen kodun ilk başındaki <delay> ifadesine anlam veremedim. Bir eksiklik var.
-
neyle yazmak istiyosn. o projeyi bende biliyorm.hangi programda kodları yazmayı istiyosan ona göre yardımcı olurum
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------neyle yazmak istiyosn. o projeyi bende biliyorm.hangi programda kodları yazmayı istiyosan ona göre yardımcı olurum
-----------------------------CCS ile C programlayarak yapmayı düşünüyorum. PIC olarak 16F877 kullanmayı düşünüyorum. Sürücü olarak 74HC154 var.
-
matris display ile kayan yazı yapmak çok basit bişey aslında yardımcı olmak isterdim ama ben basicte yazıyorum...
-
delay i kullanmak zorundayiz, cünkü yoksa o tüm her şey olur senin gözün anlamadan biter. o yüzden gneelde kodun icine delay konur.
ama sisteminizi bilmiyorum. biz microprocessor içine asm ile kodlamistik.
Toplam Hit: 1339 Toplam Mesaj: 6