Mavi Ekran Hatası
-
Yeni bir ram aldım taktım makıneye ınternet kablosunu takınca mavı ekran verıyor.
cıkarıp bıos defealt yapınca xp acılıyor nasıl bır cozum onerırsınız
Not:Önceden boyle bır sorunum yoktu aynı marka model ram taktıktan sonra boyle oldu.
-
gozkopat bunu yazdı:
-----------------------------
Yeni bir ram aldım taktım makıneye ınternet kablosunu takınca mavı ekran verıyor.
cıkarıp bıos defealt yapınca xp acılıyor nasıl bır cozum onerırsınız
Not:Önceden boyle bır sorunum yoktu aynı marka model ram taktıktan sonra boyle oldu.
-----------------------------Baska bos slotun varsa ona tak eger yine olmazsa. Biraz voltajini artir. atiyorum 1.5 ise 1.52 yap vs..
-
0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını verıyor sımdı formatla duzelır dedım aygıtlar yuklenıyor 35. dakıkasında yıne
mavı ekran verıyor
-
gozkopat bunu yazdı:
-----------------------------
0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını verıyor sımdı formatla duzelır dedım aygıtlar yuklenıyor 35. dakıkasında yıne
mavı ekran verıyor
-----------------------------yeni aldigin rami cikart oyle yuklemeyi dene. Eger yine olmazsa harici diskin varsa onlari cikartip tekrar dene.
-
olmuyor delı ettı walla bu pc benı
otekı ram bozulmadan once boyle bır sorun yoktu ınternet kablosunu taktıgım zaman dırek mavı ekran verıyor
-
yahu ne ramı ... Hatanın altında bozuk sys dosyasını göstertir... Gir başka bir PC den güncelini indir.
Düzeltme : Zaten böyle bir şeyi başara bilseydin böyle bir konu açmazdın ben konumu geri alıyorum. Sorun şu arkadaşım. Ethernet sürücün bozuk.
Düzeltme 2 : Eğer HDD den SATA ise onu biosdan IDE olarak değiştir.
-
hadı oradan bılmıs taklıdı yapma bıde sorun cozuldu kuzey koprusunde transıstor yanmıs
Allahım ya gorende bı b.....k sanır tövbe tövbe
-
kuzey köprüsünde transistör yanmış diyorsunda o transistorler micro nasıl değişitirceksin birde o yanan transistör değilde kodansatör olmasın
-
sorun ramlerden kaynaklanıor olabilir , büyük ihtimal yeni aldıgın ram uyumsuzluk yaratıor mevcut ram ile , cpu - id programını yükleyip slot 1 ile slot 2 .... deki ramlerin degerlerini screenshot olarak koyabilirsen bi uyumsuzluk varsa gösterebiliriz..
Bnde ram in ozellikleri aynı olmasına ragmen 2 kingston ram in yanına bütün ozellikleri aynı twinmos ram takınca mavi ekran gelior. Acıkcası sorun ram uyusmazsızlıgı.
Edit : ethernet kablosunu takınca mavi ekran geliorsa ramlerde sorun olmayabilir. -
sorun cozuldu arkadaslar ..