Mavi Ekran Hatası Nasıl Çözülebilir ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enginkar
    enginkar's avatar
    Erkek

arkadaşlar ben donanımcıda çaışıyorum ama mavi ekran hatalarının çözümü illaki format atmakmıdır ?? başka çözüm yolu falan yok mudur bu illetiin :(

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MoonShine
    MoonShine's avatar
    Erkek

hoca mavi ekran sadece isletım sıstemınden yapmazkı. ramden yapar hddden yapar yapar allah yapar.  isletım sıstemınden kaynaklanıyosa chkdsk komutuyla duzeltıebılırsın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    100lerce sebebi olur kesin bişey diyemeyizki. ama sende sürekli çıkan bi error varsa onun resmini koy oradan bişeyler çıkartılabilir belki. ayıca hocam doğru demiş chkdsk komutuyla işletim sistemi kaynaklıysa bulabilirsin onu.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enginkar
    enginkar's avatar
    Erkek

format aTINCA düzeldiğine göre işletim sisteminden kaynaklanıyor heralde .. bu komutu nereye yazıyoruz hocam masaüstü gelmeden başa dönüyo :(

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MoonShine
    MoonShine's avatar
    Erkek

format cdsını tak  r tusuna basıp onarı sec. cmd geliyor oraya chkdsk /r yaz hoca

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

maviekranın yüzlerce sebebi vardır. sana biraz örnek vereyim.

uyumsuz donanım driveri yapabilir. güvenli kipte başlat ve driverleri tek tek kldır dene.

açılışta çalışan bir program yapabilir. gene güvenli kipte başlat ve msconfig ile başlangıçta çalışan programlardan çok lüzumlu olmayanları kapat.

ramdan yapabilir.

hdd den yapabilir.

ekran kartı, işlemci, anakart her donanımdan yapabilir. pci ses kartından yaptığını bile gördüm :)

uzun lafın kısası hataya göre çözüm üretmen lazım hocam.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
Toplam Hit: 909 Toplam Mesaj: 6