Mavi Ekran Hatası Yardım
-
Bilgisayarim bazen mavi ekran hatasi verip kendini resetliyor genelde film izlerken yada Dreamweaver ve Frontpage gibi programlari kullanırken mavi ekranda yazan hata kodu bu;
0x0000008E (0xC0000005,0x805810DE,0xF3715AC0,0x00000000)
bu htayı neden verir acaba bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz.. -
donanımsal hata, ram veya hardisk sorunlu büyük ihtimal.
-
Hoca everest tarzı ram değerini ölçebilen bir program yükle. Makinede oyun vs açtığında yani yüklendiğinde (ram kullanımı yükseldiğinde) mavi ekran veriyorsa muhtemelen ram kaynaklıdır. Ram i tarayan programlar var. Ram üzerinde hataları tespit ediyor. Eğer hata varsa mavi ekran verir. Rami değiştirmek kaçınılmazdır.
Yanılmıyorsam RAMtest isimli bir programdı hataları bulan. Emin deilim.
-
tardim lariniz icin cok saolun birazda ha kesin bir bilgi verebilecek biri varmı acaba servisden daha gecen hafta geldi ram oldugunu sanıp servise yolladım ama hala ram den olabilirmi
-
mavi ekran hatası öncelikli sorun ram'dir ondan sonra harddisc e bakılır, ram pert olmuşsa hala kullanmaya devam etme diğer kartlara zarar verirsin..
arkadaşından felan ram bul tak dene.
tardımlar kesilmez ayıp ettin :9
-
tesekkur ederim..
-
Hocam aynı dertten ben şikayetçiydim. Makine kaç defa servise gitti ben sayamadım. Her defasında bişi yok diyip geri geliyordu. Eve gelir gelmez biraz yüklenince mavi ekran verip yeniden başlıyordum. Üzerinde 1 adet 512, 1 adet 256 MB ram vardı. Ayrı ayrı takıp dediğim programla test ettim. 256 lık olanda 36 tane hata buldu. Rami değiştirince sorun kalmadı. Servise güvenme derim. Nerde işe yaramaz adam var topluyorlar bünyelerinde. Özellikle de Casper
-
KiziLEjdeR bunu yazdı:
-----------------------------Bilgisayarim bazen mavi ekran hatasi verip kendini resetliyor genelde film izlerken yada Dreamweaver ve Frontpage gibi programlari kullanırken mavi ekranda yazan hata kodu bu;
0x0000008E (0xC0000005,0x805810DE,0xF3715AC0,0x00000000)
bu htayı neden verir acaba bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz..
-----------------------------
bunun dışındada verdiği hata olması gerekiyor..İngilizce yazıyla onuda tam olarak yazabilirmisin ne yazdıgını? -
arkadaşların bahsettiği gibi büyük ihtimal sorun ramdedir. ram test programları kullanarak tek tek çiplerini kontrol ettirebilirsin.. hiren's boot cd varsa içinde bir çok araç mevcut. oradan ramlerii ve hdd ni kontrol ettirebilirsin.bu şekilde hatalı olan kısımları çok rahat bir şekilde görebilirsin.imkanın varsa farklı ramlerle sistemini aç ve o programları çalıştır. ikinci ihtimal olan hddnin bazı yerlerindeki bad sectorlerdir. Cpu, bu verileri okumak için emir gönderdiğinde hdd nin o adres kısmında hata varsa kilitlenmeler yaşanır, mavi ekranda çıkar, pc kilitlenir de