Max 1600 Liraya Kadar Laptop Önerisi
-
Selamlar Arkadaşlar
Max 1600 lira civarı laptop arıyorum
Oyun için ve günlük rutin işler için kullanıcam
Gören duyan varsa yardımcı olursa sevinirim
Lenova z580 düşünüyorum da piyasada bulamadım(i5-8gb-2gb)
-
1600 liraya i7 bulabilirsin hocam sanırım
-
hocam i5 mi i7 mi arasında kaldım
i7 4 gb ram mi ?
i5 8gb ram mı ?
-
i5 8 gb ram diycem olmıycak gönlüm i7 den yana ama :) en iyisi 3.nesil i5 lere bak hocam o pclerin ramleri 1600 mhz de çalışıyor :
-
hocam 8gb istiyosan i7 4gb alırsın sonra ekstra 4gb ram takarsın daha karlı :D
-
sonradan ekleme ram tam performans sağlar mı hocam ?
onuda sorucaktım unutmusum bak
-
uyumlu olduktan sonra ram aynı ram hocam nolucak ki
-
Asus>Nvidia>İntel
Ne olursa al
-
takipteyim bana da lazım böyle bişey. Hemde up olsun.
-
maxxis39 bunu yazdıtakipteyim bana da lazım böyle bişey. Hemde up olsun.
-
Bu fiyat aralığında düşünecekseniz genellikle HDD'ler 5400 rpm olacak. Bunun yanında ekran kartı olarak Nvidia ve ATI ekran kartı ayrımı yapmadım. Ancak genel olarak dizüstü bilgisayarlarda NVidia ekran kartı öneriyorum. Yine de ATI ekran kartlı modeller de verdim, verdiğim modellerin ekran kartlarından kötü yorumlar almadım. Ayrıca oyunları en yüksek görüntü ayarlarında çalıştırabileceğinizi de söyleyemem. Ama oyunları orta görüntü ayarlarında rahat oynatacak modeller seçmeye çalıştım. Verdiğim modellerin ekran kartları 2. sınıf ekran kartlarıdır. İnternette inceleme yapabilirsiniz. Şöyle bir liste vereyim :)
SONY VAIO: ATI ekran kartlı. Genellikle dizüstü bilgisayarlarda NVidia ekran kartı öneririm ancak bu ekran kartını kullanan bilgisayar kulanıcılarından kötü yorum görmedim. İşlemci 3. nesil.
HP: Bu bilgisayarlar için genel yorumlara bakarsak ısındıkları söyleniyor. Tabi sizin hangi koşullarda kullandığınıza ve kullanım şeklinize bağlıdır. Araştırma yapmak isterseniz diye seçenek sunayım dedim. Yine ATI ekran kartlı. İşlemci 3. nesil.
DELL: ATI ekran kartlı. İşlemci 3. Nesil. Kasası biraz oyuncak gibi duruyor sanki, tabi bu benim resminden edindiğim izlenim :)
Lenovo: Nvidia ekran kartlı. İşlemci 3. nesil. Son zamanlarda forumda dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin yoğun olarak yöneldiğini gördüğüm model. Arkadaşın biri bulamadığını söylemişti sanırım, aha ben buldum :) Hatta iki adet buldum, ekran kartları arasında biraz fark var. Her ikisi de 2. sınıf ekran kartı olması yanında GT635M ekran kartı GT630M ekran kartından biraz daha performanslı gibi görünüyor.
*GT635M ekran kartlı model: http://www.bimeks.com.tr/urun/125693/lenovo-z580-59-347091-w8-.aspx
Lenovo: Nvidia ekran kartlı. İşlemci 3. nesil. RAM diğer modellere nazaran daha düşük gibi görünebilir (4 GB) ama RAM sonradan yükseltilebildiği için yetmediği durumlarda müdahale edebilirsiniz. Bu modelin farkı 17" olması. İki adet modeli var, Windows 7 ve Windows 8 yüklü modeller. Özellikleri ikisinin de aynı, sadece işletim sistemleri farklı.