Max 667Mhz Destekli Anakarta 800Mhz Ram Takilir Mi ?
-
Baslik zaten konuyu ozetliyor. Net bi cevaba ulasamadim kimiai sorun cikarir diyor kimisi 667mhz olarak calisir diyor.
Amacim bu anakartta 800mhz performans almak degil sadece bu ramlarin sorun cikarmamasi.
-
Takılır. 667Mhz hızında çalışır. Yapmışlığım var sorun çıkmadı. Gene araştırarak almakta fayda var.
-
Çıkarmaz düşük olanın hızıyla çalışır ram alırken işlemcinin desteklediği frekans hızına, soket ddr 3 mü 2 mi, anakart hangi hızı destekliyo kaç gb a kadar görüyo , oc yapılacaksa ramin cl değerine bakılır , burda sorun çıkartacak noktalar anakartın marka uyumsuzluğu ( msı anakrtlara gskill ler daha uyumlu felan ) bi de ddr 3 mü 2 mi
Ben uzman yada bilir kişi değilim yakın tarihte 3 pc topladım ordan az buçuk bilgim var :)
Edit :bu arada 1 sene öncesine kadar bende 667 mhz destekli anakartı 2 tane 800mhz ram takılı halde kullanıyordum 5 sene kullandım sıkıntı çıkmadı , biosta 667mhz gözüküyordu yani desteklenen hız kadar çalışıyordu
piiiranha9242 tarafından 08/Oca/16 12:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Ram' ler arasında düşük olana göre çalışır. En düşük ram' in hızı anakarttan yüksekse anakartın desteklediği hızda çalışır.
-
çalışması ile birlikte olası yazılımsal hatalar da alabilirsin.
çok sağlıklı bir şey yapmadığını bilmen lazım. bios güncellemesi ile sorunları düzeltenler var ama genel anlamda çalışıyor ama arkasında saçma sorunlarıda getirme olasılığı yüksek
-
Siparisi verdim. Netten baktim kit olayi olunca dahs iyi oluyormus kacirmiyim dedim. Artik denedikten sonra bilgi veririm calisip calismadigina dair.
-
Kreyzi bunu yazdı
Siparisi verdim. Netten baktim kit olayi olunca dahs iyi oluyormus kacirmiyim dedim. Artik denedikten sonra bilgi veririm calisip calismadigina dair.
Yaw ortak sende benim gibi yapma ölü yatırım denilen şey oluyo şu yaptığın rami yükseltmen bişe değiştirmez işlemci çok önemli durumun az kurtarır gibiyse 1400 tl ye canavar gibi sistem toplayalım sana ,piyasada satılan 2200 tl lik hazır kasalara 10 basar hemde
-
piiiranha9242 bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
Yaw ortak sende benim gibi yapma ölü yatırım denilen şey oluyo şu yaptığın rami yükseltmen bişe değiştirmez işlemci çok önemli durumun az kurtarır gibiyse 1400 tl ye canavar gibi sistem toplayalım sana ,piyasada satılan 2200 tl lik hazır kasalara 10 basar hemde
Hepi gotu 55 lira verdim la :)
Sistem aklimda hocam ama iste bahar yada yaz ayini bekliyorum. Yeni atandik ancak 3 4 aya borclari temizler bi nefes alir yeniden borc altina girerin