MCDBA Sınavları Hakkında
-
Merhaba müridler.
Bu sertifikasyon için hangi sınavlara girilir?
netdeki kaynaklar hep eski.netde okuduğum kadarıyla ve microsoftun istesinde sql server 2000den bahsediyor.şimdi 2000mi kaldı?
-
ap
-
MCDBA sertifikası sadece Microsoft SQL Server 2000 ürününe yönelik database admin ve developer sertifikasıydı.
geniş bakacak olursak
SQL Server 2005-2008 ürünleri ile birlikte uzmanlık olarak birbirinden farklı ;
MCITP: Database Administrator
MCITP: Database Developer
MCITP: Business Intelligence Developer.
Database Administrator olmak istiyorsan SQL Server 2005 veya SQL Server 2008 ürünlerine ait sertifika sınavlarına girmen gerekiyor
ama benim tavsiyem SQL Server 2005 ürününe ait sınavlar yakında kalkacağı için SQL Server 2008 MCITP: Database Administrator sınavına girmen.
Gireceğin sınavlar ise bunlar hocam ;
Exam 70-432: TS: Microsoft SQL Server 2008, Implementation and Maintenance
Exam 70-450: Designing, Optimizing and Maintaining a Database Administrative Solution Using Microsoft SQL Server 2008 -
MCDBA - Microsoft Certified Database Administrator sertifikasını alabilmek için 4 adet sınava girmeniz gerekiyor
* Microsoft SQL Server Administration sınavlarından birini almanız gerekiyor bu sınavlar;
Installing, Configuring, and Administering Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (Exam 70-228)
Administering Microsoft SQL Server 7.0 (Exam 70-028)
* SQL Server Design sınavlarından birini almanız gerekiyor;
Designing and Implementing Databases with Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (Exam 70-229)
Designing and Implementing Databases with Microsoft SQL Server 7.0 (Exam 70-029)
* Microsoft Windows 2000 Server veya Windows Server 2003 sınavlarından birini almanız gerekiyor;
Managing and Maintaining a Windows Server 2003 Environment (Exam 70-290)
Implementing, Managing, and Maintaining a Windows Server 2003 Network Infrastructure (Exam 70-291)
Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows 2000 Server (Exam 70-215)
* Son olarakta Microsoft'un seçmeli sınavlarından bir tanesini almanız gerekiyor.
-
hocalar biriniz 2 sınav,biriniz 4 sınav diyosunuz.napalım?
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------benim dediğim yeni sınav sistemi hocam :)
arkadaş eski ve yeni genelleme yapmış. -
Amd-x bunu yazdı:
omerelili bunu yazdı:
arkadaş eski ve yeni genelleme yapmış.
-----------------------------ok hocam.bakalım gireceğiz sınava.inşallah keçeriz
-
Amd-x bunu yazdı:
omerelili bunu yazdı:
arkadaş eski ve yeni genelleme yapmış.
-----------------------------Sanırım bir yanlışınız var Microsoft'un sitesinden bakabilirsiniz;
http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcdba.aspx#tab2
-
Arkadaşlar sınav süresi ne kadar? kaç soru?
-
bu bazar inşallah sınava giriyorum
ben anlamdım bunlar bana form felan doldurdular postda indeksi yazdım,bu sınavda keçdikden sertifikamı gönderilecek?
-
Exam 70-450: Designing, Optimizing and Maintaining a Database Administrative Solution Using Microsoft SQL Server 2008sınavlardan keçdim 1. sınavdan sonra microsoft.com/mcp girib MC İD ve Access Code ile giriş yapdım,sayfada sertifikat logosu falan vardı,şimdi ikinci sınavdan keçdim şimdi ayrı İD ve Access code gönderdiler,2 sınavında sonucu aynı İD gelmiyormu? Şimdi MCİTP:Database Administrator sertifatını nerden ala bilirim?